Golfklubben har fået ny forpagter

Jakob Krøll er uddannet kok. Men han er ikke for fin til at lave en hotdog, hvis det er det, kunden efterspørger. Foto: Kasper Riggelsen

Golfklubben har fået ny forpagter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakob Krøll tager over efter Rasmus Kirk Henriksen og Kristina Hedegaard fra Restaurant Teglværksskoven. For den 41-årige kok fra Nyborg er det en drøm, der går i opfyldelse.

Nyborg: 41-årige Jakob Krøll begynder officielt i sit nye job som forpagter af Sct. Knuds Golfklubs café den 1. marts. I praksis har han taget forskud på glæderne, og lørdag den 24. februar mellem klokken 14 og 16 er medlemmer af klubben og venner af huset inviteret til reception i lokalerne på første sal.

For hovedpersonen selv er det en drøm, der går i opfyldelse.

- Jeg har længe ønsket at få mit eget sted. Og golfklubben stod øverst på ønskelisten, fortæller Jakob Krøll, der tidligere har arbejdet på stedet.

Af to omgange oven i købet. Første gang var i starten af 00'erne, mens han uddannede sig til levnedsmiddelteknikker. I 2013/2014 vendte han tilbage, denne gang som køkkenchef, hvor han arbejdede under Claus Roed. Det er den samme stil fra dengang, som han gerne vil finde tilbage til.

- Jeg er selv medlem af golfklubben gennem 20 år og ved, hvad medlemmerne vil have. Det bliver "back to basics". Det skal ikke være alt for fint, og frem for alt skal det være til at betale. Så hvis der kommer en ind og beder om en hotdog, så skal vi også kunne lave det, fortæller Jakob Krøll.

Personligt forventer han dog ikke at skulle bruge alt for meget tid i køkkenet. I stedet vil han indtage den samme rolle, som også Claus Roed havde som forpagter, nemlig som ansigtet udadtil og personen, der sørger for, at gæsterne føler sig velkomne.

- Gæsterne er mere interesserede i at møde elefanten frem for arbejdshestene, som han udtrykker det.

Jakob Krøll
Jakob Krøll er 41 år og bosat i Nyborg. Han er oprindelig uddannet kok fra Hotel Hesselet i Nyborg i 1997.Han har tidligere arbejdet som køkkenchef i golfklubbens restaurant under Claus Roed. Siden har han blandt andet været køkkenchef på Hotel Park og Hotel Saxildhus i Kolding. Samtidig.

Han kommer direkte fra et job som leder af Zealand Business College Foodhall i Ringsted.
Ud over af være nybagt far har Jakob Krøll datteren Helene, der går i 3. klasse på Nyborg Private Realskole. Foto: Kasper Riggelsen
Ud over af være nybagt far har Jakob Krøll datteren Helene, der går i 3. klasse på Nyborg Private Realskole. Foto: Kasper Riggelsen

Fra restaurant til café

Stillingen som forpagter blev åben, efter at golfklubben havde valgt at afbryde samarbejdet med Rasmus Kirk Henriksen og Kristina Hedegaard. Det kendte forpagterpar fra Restaurant Teglværksskoven var ikke enige med golfklubbens bestyrelse om konceptet, og derfor valgte parterne at gå hver til sit.

Samtidig besluttede klubbens bestyrelse at ændre navnet på spisestedet fra restaurant til café for at signalere, at man ønskede en ny stil.

- Maden skal selvfølgelig skal være i orden, men vi lægger vægt på, at det skal være hyggeligt at komme der, så man har lyst til at blive. Vi synes ikke, at der var været mennesker nok i restauranten til at skabe det klubliv, som vi ønsker, har formanden for klubbens husudvalg, Johan Jensen, tidligere forklaret til Fyens Stiftstidende.Den tidligere forpagter har valgt at annullere alle aftaler. Derfor starter Jakob Krøll på en helt frisk. Det skræmmer ham dog ikke.- Nyheden om, at jeg overtog forpagtningen, havde ikke været ude i mere end 10 minutter, før vi fik den første reservation til en konfirmation næste forår, så det er da et godt tegn, siger han og tilføjer, at både private og virksomheder fortsat vil have mulighed for at holde selskaber i de hyggelige rammer.Samtidig har han planer om at arrangere blandt andet vinsmagning, whiskysmagning og julefrokoster for at skabe aktivitet i de perioder, hvor der ikke er højsæson for golfspil. Inden sæsonen begynder for alvor, skal have sat sit hold. Også den del skrider dog planmæssigt frem.

Golfklubben har fået ny forpagter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce