Gode intentioner i stribevis

Onsdag aften sad de fem forældre fra "Forældres kamp mod stoffer" på rad og række og svarede på spørgsmål fra de fremmødte i Ullerslev Kulturcenter. Nu, hvor foreningen endelig var blevet stiftet, havde mange spørgsmål til, hvordan gruppens arbejde skulle foregå fremover.
Foto: Christian Brandt

Gode intentioner i stribevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremmødet til "Forældres kamp mod stoffer" var ikke stort, men hensigterne var i orden

ULLERSLEV: Både kaffen og de gode intentioner var linet op i stribevis, da der onsdag aften blev afholdt stiftende generalforsamling i den nydannede forening "Forældres kamp mod stoffer".

Men det var ikke lige alle i Ullerslev, der mente, at de skulle bruge deres aften på at høre, hvordan forældregruppen havde tænkt sig, at narkoen skulle forsvinde ud af byen.

Der var nemlig kun mødt cirka 35 op til generalforsamlingen ud over det store panel bestående af de fem initiativtagere, politiet, kommunen, SSP-konsulenter, en coach og Lions Club, der gerne ville støtte projektet med en sjat penge.

- Det er pinligt, at der ikke er flere, der er mødt op i aften, sagde en kvinde.

- Jeg har snakket med tre, der sagde, at de ikke ville komme, for så troede alle nok bare, at deres børn tog stoffer.

- Det er jo Ullerslev, og snakken den går, forklarede hun.

Så lød der en uforstående brummen fra alle i salen.

- Nej. Det er jo slet ikke derfor, vi er her i dag. Vi skal hjælpe hinanden med det her, sagde en anden.

Mål for fremtiden

Først blev de fem forældre valgt til bestyrelsen, og de to suppleanter, Vivi Steenbuch og Mathias Andreasen, blev også en del af foreningen.

De fem forældre fremlagde deres visioner for foreningen og lagde ikke skjul på, at de også vil arbejde på, at foreningens arbejde med tiden kan sprede sig længere ud end Ullerslev.

Gruppens formål med foreningen er, at de vil være et bindeled mellem de unge og deres forældre samt sørge for, at Ullerslev og omegn jævnligt vil blive fodret med information, råd og vejledning fra professionelle om, hvordan man kan gribe problemerne an.

Dertil ville foreningen arbejde på, at der skal komme en form for ungdomshus i Ullerslev.

Også den nyvalgte suppleant, Mathias Andreasen, talte af egen bitter erfaring og sagde, at den eneste vej både ud af, men også for at undgå misbrug, var aktiviteter, aktiviteter og atter aktiviteter.

- Vi efterlyser gode idéer, altså: Hvad kan vi gribe fat i? bad forældrene.

Mange spørgsmål

Da ordet blev frit, ville rigtig mange forældre gerne vide, hvordan foreningen helt konkret havde tænkt sig at gribe arbejdet an.

Forældrene måtte blive dem lidt svar skyldige og forklarede, at de jo ikke personligt var rustet til at tage sig af de situationer, men at et af deres formål var at skaffe så mange penge som muligt til at få kørt så megen hjælp og information i stilling som overhovedet muligt.

Vicepolitikommissær Henrik Bjørch forklarede, at stofferne nok desværre er kommet for at blive, og at politiet ikke kan stoppe det.

- Vi kan heller ikke straffe os ud af det, men jer som forældre er de nærmeste til at stoppe det, forklarede han.

Flere meldte sig på banen for at hjælpe med foreningens arbejde.

En ung mand fortalte om sine egne bitre erfaringer med stofferne, og blev hurtigt enig med gruppen om, at han kunne deltage i foredrag, hvor han kunne fortælle sin historie til de unge.

- Hvis vi kun får fat i eksperter, der snakker læge-snak, så står de unge af - det er jeg ret overbevist om, sagde Lotte Hansen fra gruppen.

- Vi skal nemlig bruge sådan nogen som dig, der kan fortælle om sig selv, sagde hun.

Gode intentioner i stribevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce