Glemte de handicappede


Glemte de handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye Kongegade skal være færdig før dronningen kommer på besøg. Men kommunen glemte helt at spørge de handicappede

Nyborg: Da Dronning Margrethe meldte sin ankomst til Nyborg til juni, fik kommunen pludselig meget travlt med at modernisere gågaden i Kongegade. Og det er måske forklaringen på, at man fuldstændig glemte at spørge kommunens eget handicap-råd til råds om udformningen af byens travleste forretningsgade.

De handicappede er meget skuffede, og kommunen har i et brev til Handicaprådet indrømmet, at man har lavet en bommert.

- Vi har ret til at blive hørt, og kommunen har pligt til at høre os i sådan i sag. Sådan er lovgivningen simpelthen, siger Ib Kruse, der er formand for kommunens handicap-Bloed returråd.

- Vi skal høres i alle sager, der vedrører handicappede personer, og det gælder naturligvis også indretningen af veje og pladser, siger Ib Kruse.

Han er meget skuffet og har i en mail til kommunen klaget over forglemmelsen. Blandt andet fordi de handicappedes organisationer har eksperter, der ved, hvordan man tænker handicappede ind i byggeprojekter.

Lederen af kommunens tekniske afdeling, Arvid Degn, indrømmer da også blankt, at hans afdeling har dummet sig, og man kan næsten fornemme de røde ører i den mail, han har skrevet til Handicaprådet:

"Jeg vil selvsagt undersøge, hvorfor rådet ikke har været inde i planlægningsfasen, hvilket rådet selvfølgelig har krav og behov for.

Jeg vil påse, at afdelingen fremadrettet påser, at alle høringsparter fremover får lignende projekter tilsendt til udtalelse, inden politisk vedtagelse."

- Det her er simpelthen en lapsus, og det syldes ikke dronningens besøg. Projektet var klar, og det var blot selve processen, der blev speedet op, siger han.

Arvid Degn understreger dog, at han ikke mener, der er noget fagligt galt med den nye gågade.

- Vi har naturligvis tænkt de handicappede ind i det her, siger han.

Ib Kruse efterlyser dog ledelinjer, så også synshandicappede kan finde rundt i gågaden uden at fare vild i de handlendes udstillede varer. Arvid Degn er i tvivl om, hvorvidt, der er ledelinjer med i projektet.

- Men hvis der ikke er det, kan vi lave det efterfølgende, siger han.

Glemte de handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce