Glæde og chok over flytning af arbejdspladser til Nyborg

Lokale- og Anlægsfonden har blandt andet bevilliget penge til det kommende multibassin i Nyborg. Illustration: Hasløv og Kjærsgard Arkitektfirma

Glæde og chok over flytning af arbejdspladser til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyheden om, at Lokale og Anlægsfonden skal flytte fra København til Nyborg, blev onsdag modtaget med glæde af blandt andre borgmester Kenneth Muhs (V). Fondens 14 ansatte er til gengæld chokerede over beslutningen, der er en del af regeringens storstilede plan om at bringe statslige arbejdspladser tættere på borgerne.

Nyborg: Alt afhænger af øjnene, der ser. Det gælder også regeringens beslutning om at flytte mere end 4000 statslige arbejdspladser fra hovedstaden og ud i resten af landet. Onsdag kom det frem, at Nyborg bliver en del af det enorme puslespil.

Indenfor de næste par år skal Lokale- og Anlægsfonden flytte fra Holmen i København til bæltbyen på Fyn, og med sig tager fonden 14 statslige arbejdspladser.

Byrådet i Nyborg Kommune har - ligesom en lang række andre kommuner landet over - forsøgt at lægge et godt ord ind over for Finansministeriet. Alligevel lægger Kenneth Muhs (V) ikke skjul på, at det kommer en smule bag på ham.

- Forhåbningen har været der, men at det rent faktisk lykkedes, er en spændende overraskelse, som jeg glæder mig rigtig meget over, siger borgmesteren.

Selv befandt han sig til et krondiamantbryllup, da nyheden blev offentliggjort.

Lokale- og Anlægsfonden hører ind under Kulturministeriet og arbejder med at støtte byggeri indenfor idræts- kultur og fritidsområdet. Det gælder blandt andet det nye multibassin i Nyborg.

Kenneth Muhs gør sig ingen forestillinger om, at Nyborg Kommune fremover får lettere ved at modtage støtte til projektet. I stedet fokuserer han på det faktum, at kommunen får tilført 14 nye arbejdspladser.

Det samme gør partifællen og medlem af Folketinget Erling Bonnesen, der kalder det "en god dag for Nyborg".

Mild chok

For de medarbejdere, der bliver berørt af flytningen, var det derimod ikke nogen særlig opløftende dag. De er tværtimod i en tilstand af mild chok, fortæller direktør i Lokale- og Anlægsfonden, Esben Danielsen, til Fyens Stiftstidende.

- Det handler ikke om Nyborg, men mere om, at det er kommer så pludseligt. Vi fik det at vide i dag (onsdag, red.) klokken 12.30, og vi er slet ikke færdige med at fordøje det. I vores arbejdsliv betyder de praktiske omstændigheder langt mere, end man lige tror. Hvordan henter jeg børnene, og hvordan kommer jeg til og fra arbejde? Det er sådan nogle ting, der fylder. Hvis det var foregået stille og roligt, tror jeg ikke, der havde været den samme chokfornemmelse, fortæller han og tilføjer, at det næste stykke tid skal bruges på at tale tingene igennem.

Derfor er han heller ikke begyndt at overveje, hvor fonden eventuelt kan flytte ind. Borgmester Kenneth Muhs forsikrer, at kommunen vil være behjælpelig med den del. Blandt andet kan der opstå en åbning i midtbyen, når dele af kommunens administration rykker ind i den tidligere politistation.

På et pressemøde onsdag slog statsminister Lars Løkke Rasmussen således fast, at der ikke bliver tale om at bygge nyt i forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser. Eller indflytningen, som han valgte at omtale øvelsen.

Glæde og chok over flytning af arbejdspladser til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce