Indsamling til døvecenter i Nyborg har stået på i flere måneder, men det er svindel, advarer Fyns Politi.

Indimellem støder handlende i Nyborg på to udlændinge, der samler penge ind til et døvecenter.

Det er foregået både ved Kvickly og ved Føtex og over flere måneder, men politiet i Nyborg advarer folk mod at støtte det gode formål: Det er fup, siger Per Thorhauge fra lokalpolitiet i Nyborg.

Senest har politiet fået en henvendelse fra lederen af institutionen Center For Døve på Skaboeshusevej. Han fik nemlig tidligere på ugen besøg af en mand, der på Føtex' parkeringsplads meget kontant var blevet bedt om økonomisk støtte til døve-indsamlingen.

Den pågældende mand slap 100 kroner til indsamlingen, men kørte straks ud på Skaboeshusevej for at høre, om det lokale døvecenter havde noget med sagen at gøre.

Det har de ikke.

Det er en mand og en kvinde, der står bag den mystiske indsamling. Begge ser "fremmede" ud - kvinden har en stor, sort fletning.

- Indsamlingen er smart fundet på, for vi er jo rare mennesker, der gerne vil hjælpe, siger Per Thorhauge, men han opfordrer altså folk til ikke at støtte indsamlingen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
1
Tyv foregav at samle ind til døvstumme børn

Tyv foregav at samle ind til døvstumme børn

3
Rumænske tricktyve anholdt i Langeskov Centret

Rumænske tricktyve anholdt i Langeskov Centret

Falske indsamlere tiggede penge til døvstumme