Gaven uden byttemærke


Gaven uden byttemærke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HEMMELIGT: En overraskelse venter Trine Eegholm efter ferien
ULLERSLEV: Hvad giver man kvinden, der har alt? Det gik Niels Larsen fra Ullerslev og grublede over, da hans kone, socialchef i Nyborg Trine Eegholm, for godt en måned siden fyldte 50.

Indtil ideen pludselig slog ned i ham. Eller rettere sagt stod lige udenfor i baghaven, hvor den i øvrigt altid havde stået. Der er tale om et 20 meter højt elmetræ, der sidste sommer opgav ævred og gik ud som et lys.

- Selvfølgelig, vi laver en skulptur af det, tænkte Niels Larsen.

Og med "vi" mente han, at det nok var en snild sag at få lidt assistance til projektet.

Cubanere savede for

I tankerne havde han fire cubanske kunstnere, som netop er i Danmark for at hjælpe med udførelsen af Jens Galschiøts H.C. Andersen-skulptur "Fortællebrønden".

De fire cubanere syntes om ideen og slog til med det samme. Men det var også før, de havde set elmetræet. Træet var nemlig både større og hårdere, end de havde regnet med.

Alligevel tog de udfordringen. Elmen kom under kniven, og Niels Larsen kvitterede for cubanernes gåpåmod ved at frembringe den ene storslåede middag efter den anden.

- Very good food - very good cook, forklarer den ene kunstner Alberto Sanches med et sødmefyldt smil om munden.

Tre dage fra klokken syv morgen til otte aften knoklede cubanerne med at tæmme træet, så det til slut begyndte at tage form som et ansigt.

Om aftenen rykkede holdet indenfor i Niels Larsens køkken. Det blev til lange og hyggelige aftener, hvor de på gebrokkent engelsk fik diskuteret verdenssituationen og ikke mindst den danske demokratiopfattelse.

Ingen hammer og sejl

De fire cubanere kommer fra kunstnerkollektivet Mutantes lidt uden for Havana og har stort set fået frie hænder til at udforme skulpturen.

- Det eneste, jeg ikke ville have, var kommunistiske symboler og andet i den dur, siger Niels Larsen.

Men det generede ikke cubanerne. De var fra starten opsatte på, at skulpturen skulle være vikingeinspireret og har efter egne udsagn også nydt den danske regn og blæst.

- It's so quiet and peaceful, siger Alberto Sanches.

Han håber, at det bliver muligt for gruppen at få flere opgaver i Danmark, så de kan vende tilbage. Dog vil de gerne holde en pause fra elmetræer. Kun et træ om året, siger de nu samstemmende.

Den siger velkommen

Resultatet af de mange anstrengelser har allerede fået beundrende blikke fra naboerne.

Fra vejen kan man ikke undgå at få øje på skulpturen, som med vikingehorn og store afrikanske læber smiler én i møde. Det synes Niels Larsen, er mægtig fint.

- Så sidder figuren der og ønsker Trine velkommen hjem. Det er lidt sjovere end de sko, tøj og smykker, som jeg plejer at finde på, siger han.

Niels Larsen er slet ikke i tvivl om, at hun bliver glad for gaven. Og hvis det ikke er tilfældet - ja, så er det bare ærgerligt, for der er ingen returret.

- Ja, og den kan jo heller ikke bare stilles om bagest i skabet, griner Niels Larsen.

- Men jeg kender hendes smag, og lur mig, om hun ikke allerede har regnet det ud.

Om Niels Larsens formodning holder stik, må han vente med at finde ud af, når Trine Eegholm vender hjem i morgen.

Gaven uden byttemærke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce