Gang i Gaden udfordrede både store og små

I fuld sol og med fuglekvidder baggrunden var der yoga og qigong i bibliotekets baghave i Nyborg. Flere vovede pelsen og kastede sig ud i den akrobatiske øvelse. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Gang i Gaden udfordrede både store og små

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med både qigong, sunde madpakker, klatrevæg og alko-briller var der rigeligt med udfordringer for både børn og voksne ved årets Gang i Gaden-arrangement i Nyborg.

Nyborg: - Wow, det er svært at ramme, udbrød Victoria Rydahl på 10 år, og hoppede videre fra den ene farvede plet på asfalten til den anden.

- Jeg ser dobbelt, grinede veninden Julie Lomholt og stak armene frem, ligesom hvis hun havde bind for øjnene.

Det havde pigerne også næsten. De var i hvert fald udstyret med alko-briller, der skulle vise, hvor svært det er at navigere og ramme de rigtige pletter, når man har drukket alkohol.

Det var bare en af mange aktiviteter ved det store Gang i Gaden-arrangement på Torvet i Nyborg lørdag den 7. april.

- Det var ret sjovt, sagde Victoria Rydahl, da hun igen havde lagt promille-øjnene fra sig.

- Men jeg er nu glad for, at det ikke var virkelighed, tilføjede Victoria og pustede ud. Det var faktisk lidt ubehageligt.

Der var god stemning og energi på torvet under Gang i Gaden. Her er hele skaren oppe at stå til latterkursus, der handlede om at få rørt både krop og hjerne.  Foto:  Birgitte Carol Heiberg
Der var god stemning og energi på torvet under Gang i Gaden. Her er hele skaren oppe at stå til latterkursus, der handlede om at få rørt både krop og hjerne. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Grønt giver energi

Pigerne var to af flere hundrede besøgende, der arrangementet igennem lagde vejen forbi både sundhedseksperimentariet, Danehofskolens fodboldbane og gamle lege, latterkursus, parkour, klatrevæg og yoga-arten Qigong.

Sidstnævnte var ikke det, der trak flest besøgende til, men en af dem, der fandt vej til baghaven var 9-årige Sebastian Rapolo, den eneste mand på holdet, der med dyb koncentration udførte vejtrækningsøvelser og udstrækning til lyden af fuglekvidder og renovering af slottet i baggrunden.

- Så flytter vi skyer, sagde instruktøren og trak en imaginær sky fra den ene side til den anden.

Sebastian Rapolo fulgte med.

- Og så kigger vi efter solen, forklarede hun og kiggede sig over skulderen i haven, hvor tulipantræet stod med knopper, og påskeliljerne var få timer fra at springe ud.

Efter udstrækningen i solskinnet blev det spisetid for Sebastian, og han nød velfortjent en af de gratis, sunde madpakker, der blev udleveret i løbet af dagen.

- Det bedste ved qigong var, da vi skulle lukke øjnene og lægge hænderne på maven, sagde han, mens han guffede i en kyllinge-wrap.

- Jeg havde aldrig prøvet det før, men det var ret sjovt og lidt mærkeligt, tilføjede han.

Han tyggede af munden og greb i stedet ud efter en gulerodsstav. Til spørgsmålet om, om han normalt spiser grøntsager derhjemme, nikkede han og rystede på hovedet på samme tid.

- Ja, altså jeg elsker æbler. Og jeg spiser også grøntsager, fordi man bliver sund, stærk og får meget energi af det. Men i går var jeg til fest, og da fik jeg frikadeller med sovs og kartofler.

Ud over de forskellige aktiviteter, var også Danehofgardens Drumkorps på plads og satte gang i gaden. Med energi og flot spil sørgede de for sundhed til ørerne. Foto:  Birgitte Carol Heiberg
Ud over de forskellige aktiviteter, var også Danehofgardens Drumkorps på plads og satte gang i gaden. Med energi og flot spil sørgede de for sundhed til ørerne. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Godt det er gratis

Budskabet igennem de seneste ugers sundhedsserie og ikke mindst på selve dagen var, at sundhed ikke "bare" er motion og sund kost. Det fortalte lattercoach Ejvind Jacobsen, da han fik hele torvet til at sprutte af grin.

- Faktisk giver det lige så meget at grine ti minutter, som det gør at dyrke en halv times motion, forklarede han, inden han brød ud i ustyrlig og smittende latter.

Også i teaterforestillingen "Volapyk" af Rumlerikkerne var der fokus på en anden slags sundhed - nemlig den digitale. Og at dømme på de yngste deltageres engagement og begejstrede udbrud i teltet, formåede de to skuespillere at formidle budskabet om et sundt forhold til mobiltelefoner, iPads og spillemaskiner på en sjov og forståelig måde.

Men sundhed eller ej, så var Victoria Rydahl og Julie Lomholt mest af alt begejstrede for, at der var så meget at prøve på pladsen.

- Jeg synes, det er et rigtig godt arrangement, fordi der er så meget at prøve og så mange udfordringer, sagde Julie Lomholt og blev suppleret af veninden:

- Og dejligt, at det hele er gratis, tilføjede Victoria Rydahl.

Derefter satte de to piger kursen mod klatretårnet - for tredje gang i løbet af dagen.

Det kan være svært at forestille sig, hvor meget frugt og grønt man egentlig skal spise om dagen. Det prøvede 3-årige Karla Brix (på billedet), da der var Gang i Gaden i Nyborg. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det kan være svært at forestille sig, hvor meget frugt og grønt man egentlig skal spise om dagen. Det prøvede 3-årige Karla Brix (på billedet), da der var Gang i Gaden i Nyborg. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Der var lagt lyserøde måtter og vandflasker ud til de modige, der kastede sig ud i yoga og Qigong. Foto:  Birgitte Carol Heiberg
Der var lagt lyserøde måtter og vandflasker ud til de modige, der kastede sig ud i yoga og Qigong. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Gang i Gaden udfordrede både store og små

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce