Gamle bildæk giver varmen

Der kommer nye bildæk og god varme ud af det kommende pyrolyseanlæg på Lindholm Havn i Nyborg.

Gamle bildæk giver varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varme bliver et af produkterne, hvis planerne om genbrugsvirksomheden Elysium bliver til noget på Nyborg Havn. Det lokale fjernvarmeselskab kan godt aftage varmen, selv om der er masser af overskudsvarme i Nyborg i forvejen.

Nyborg: Næsten al den varme, nyborgenserne fyrer af i radiatorerne, er overskudsvarme fra lokale virksomheder som Fortum og Koppers. Hele 96 procent af fjernvarmen er baseret på varme overskudsvarme. Alligevel regner Nyborg Forsyning og Service ikke med, at der bliver problemer med at afsætte varmen fra den nye fabrik.

- Vi aner reelt ikke, hvor store mængder varme, der kommer fra den nye fabrik, men det er slet ikke noget i stil med den mængde energi, der produceres på Fortum eller Koppers, siger Erik Hansen, administrerende direktør på NFS A/S.

- Og vi er jo vant til at aftage varme fra flere kilder. Blandt andet leverer Ulsa Pack og renseanlægget i Nyborg jo nu også varme til fjernvarmesystemet, siger han.

Når Erik Hansen ikke får svedige hænder med udsigten til at få endnu mere overskudsvarme ind i fjernvarmesystemet, hænger det også sammen den kendsgerning, at forbruget af fjernvarme fra NFS stiger helt tiden.

- Vi har lagt fjernvarmen ud til Vindinge, og nu håber vi snart at komme i gang i Industri Vest. Desuden bygges der mange boliger i byen i øjeblikket, så der bliver brug for mere varme. Desuden går der jo nogle år, inden den nye virksomhed kan være i drift, siger Erik Hansen.

Elysium har lejet en grund af havne-selskabet ADP, men de har samtidig reserveret endnu en grund til en mulig udvidelse af fabrikken, der skal omdanne gamle bildæk til flere forekellige produkter, ikke mindst carbon black, der bruges til især produktion af nye bildæk.

Dermed vil varmeleverancen i givet fald ikke komme for fuld skrue på én gang men lidt efter lidt efterhånden som virksomheden udbygges.

Gamle bildæk giver varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce