Hjemløse og udsatte skal spille gadefodbold i Nyborg 27. april

Nyborg: Det er da værd at støtte, er holdningen på rådhuset i Nyborg, da organisationen Ombold spurgte, om byen vil lægge asfalt til gadefodbold for hjemløse og udsatte.

Så den 20. april skal der i Nyborg afvikles Fynsmesterskabet i Ombold.

Hvert år arrangerer Ombold mindst otte stævner og mesterskaber i gadefodbold rundt i landet. Fynsmesterskabet ét af de stævner, og op mod 150 ventes at deltage.

Stævnet afvikles på én dag på to mobile baner, som organsationen sørger for at stille op.

Så kommunen skal blot finde et egnet sted. Allerhelst ville man have holdt det på Torvet.

- Men de mobile baner er for store til at kunne være på Torvet mellem de faste installationer, der er, siger Erik Rosengaard (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Stævnet bliver i stedet arrangeret på p-pladsen mellem Strandvejen og Dronningensvej. Og udvalget har nikket ja til at yde et tilskud på 20.000 kroner til udgifter i forbindelse med stævnet.

Ud over selve stævnedagen bliver der dagen forinden mulighed for de hold, der stiller op, at kunne træne.

Byrådet på ombold-banen

Og træne skal måske også politikerne. Erik Rosengaard oplyser, at byrådet har lovet at stille et hold til en opvisningskamp.

- I al beskedenhed er jeg blevet udset til at udtage holdet, siger den fodboldinteresserede udvalgsformand.

Ombold henter derudover hjælp fra frivillige fra lokale foreninger og institutioner, og Ombold selv drives af faste frivillige. Mange af dem hentes fra målgruppen for organisationens aktiviteter.

Målgruppen er hjemløse og udsatte, primært blandt dem, der har tilknytning til væresteder, misbrugscentre og herberger. De pågældende er præget af massive sociale problemer og mennesker på kontanthjælp, der slås med misbrug, psykisk sygdom, arbejdsløshed og hjemløshed. Organisationen understreger, at stævnerne er alkohol- og stoffrie.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.