Fusion betyder højere skat


Fusion betyder højere skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAMMENLÆGNING: Østfynsk storkommune lig med højere skat i Ørbæk og Ullerslev
ØSTFYN: Skal borgerne i Ørbæk og Ullerslev til at betale lige så meget i skat som folk i Nyborg?

Og hvad med virksomhederne? I Nyborg har de erhvervsdrivende i mange år betalt dækningsafgift - en særlig ekstraskat, man aldrig har kendt til i de to andre kommuner.

Og så er der lige det med serviceniveauet, som langt fra er ens i de tre kommuner.

Spørgsmålene står i kø, og svar er der ikke mange af endnu, når det gælder sammensmeltningen af de tre østfynske kommuner Nyborg, Ørbæk og Ullerslev til én stor kommune, som begynder at tegne sig fra 1. januar 2006.

I gang i dag

Men arbejdet med den enorme opgave går så småt i gang i dag, når direktørerne fra de tre kommuner sætter sig sammen, smøger ærmerne op og går i gang.

Et af svarene synes dog at være givet på forhånd. Borgerne i Ullerslev og Ørbæk undgår ikke en betydelig skatteforhøjelse som indgangsbillet til den fælles østfynske kommune.

- Jeg har meget svært ved at forestille mig, hvordan vi skal undgå en skatteforhøjelse for borgerne i Ørbæk og Ullerslev, siger Erik Christensen (S), Ullerslevs borgmester.

- Når vi laver en kommune med 30.000 indbyggere, og de 19.000 af dem kommer fra Nyborg, der har en betydelig højere skat end de to andre kommuner, ja så skal det logisk set betyde højere skat til Ørbæk og Ullerslev.

Dertil kommer, at Nyborg som den eneste kommune inddriver en særlig skat på erhvervsejendomme, dækningsafgiften.

Afgiften gav i 2003 9,2 millioner kroner i kassen til Nyborg. De penge kan nok ikke undværes, så enten kan erhvervslivet i Ullerslev og Ørbæk se frem til en ny skat, eller også skal personskatten sættes yderligere op.

- Der er utroligt mange spørgsmål at tage stilling til, siger Jørn Terndrup (V), borgmester i Nyborg.

- Det gælder ikke bare skatterne, men også taksterne for diverse ydelser er forskellige fra kommune til kommune.

- For ikke at tale om serviceniveauet, og så skal vi have lavet en fælles organisation ud af de tre eksisterende.

- Men vi har heldigvis ret god tid, og jeg håber hurtigt, vi kan komme i gang ved at nedsætte arbejdsgrupper af såvel embedsmænd som politikere, siger Jørn Terndrup.

De tre direktører skal på deres møde i dag blandt andet lave et dagsordenspunkt, der skal behandles af alle tre byråd/kommunalbestyrelser.

Her skal politikerne formelt vedtage, at de tre kommuner vil giftes, og svaret skal sendes til indenrigsministeriet inden nytår.

Næste efterår skal der være valg til et nyt fælles byråd, der dog hele 2006 fungerer som et "sammenlægningsudvalg", mens de tre gamle byråd fortsætter sideløbende frem til 1. januar 2007, hvor kommunesammenlægning er en realitet.

Fusion betyder højere skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce