Fulde, men på rette vej


Fulde, men på rette vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To drenge blev i går dømt

FRØRUP: En aften i februar havde nogle drenge, der boede på en institution for utilpassede unge på Frørupvej lidt uden for Frørup, hygget sig sammen på et værelse på institutionen.

Hvad der startede som en ganske uskyldig leg med lidt dasken på ørerne for sjov, udviklede sig til en voldssag, der i går endte i Retten i Svendborg.

Drengene havde hygget sig, men da drillerierne blev for irriterende for ham, der blev drillet, holdt han drillepinden godt fast i kraven.

Den 16-årige, der i går blev idømt yderligere seks måneder på institution, hjalp sin ven, der lige havde drillet, med slag og spark.

Sådan lød flere vidneforklaringer i går, og den 16-årige nægtede heller ikke.

Han handlede, fordi han troede, at hans ven ville få tæv.

Den 16-årige og hans ven, der også boede på institutionen på det tidspunkt, skulle desuden også dømmes for i december at have brækket et af institutionens vinduer op og have stjålet nogle bilnøgler med henblik på at snuppe bilen.

Her var vennernes forklaringer knap så ens. Den 16-årige mente, at han slet ikke havde været der, men at han kun havde hørt indbruddet, mens hans 17-årige ven var helt sikker på, at det var den 16-årige, der havde ført den skruetrækker, der brækkede vinduet op.

Men da drengene havde drukket cirka en flaske vodka hver, kunne de hverken gennemføre indbruddet eller køre bil.

Da begge drenge, og især den 17-årige, havde gode forudsætninger for at tage sig en uddannelse, mente både anklager, dommer og domsmænd, at drengene skulle blive på deres institution. Den 16-årige bor i øjeblikket på Solhaven i Farsø Kommune, hvor en medfølgende pædagog gav klart udtryk for, at de var glade for at have ham, og at han gjorde store fremskridt.

Den unge mand var hudløst ærlig og sagde:

- Jeg er ikke vild med at være dér, men jeg kan godt se, at det er godt for mig med nogle faste rammer.

Han blev idømt yderligere seks måneder på Solhaven.

Dommerne lagde stor vægt på, at den 17-årige er i gang med at tage en uddannelse til tømrer, og at det generelt går godt med ham på den institution, hvor han er.

Han blev idømt en ikke tidsfastsat betinget dom med et års prøvetid.

- Du skal ikke betragte det her som en fribillet, men som en chance, sagde dommer Anni Brix Olesen.

Fulde, men på rette vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce