Fuld fart på konsulenten

Per Blomstrøm (tv) har haft et godt samarbejde med Erik Andersen, medejer af virksomheden DanOnion. - Da vi startede virksomheden, skulle vi alligevel lære nye folk op, og derfor tog vi nogle kontanthjælpsmodtagere ind. Det er gået fint, så jeg kunne sagtens finde på at kontakte Per en anden gang, siger Erik Andersen.
Foto: Ole Friis

Fuld fart på konsulenten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JOB: Per Blomstrøm er ingen skrivebordsmand - det har været en fordel

NYBORG: Før solgte han transport- og lagerløsninger. Nu sælger han mennesker. Så enkelt beskriver Per Blomstrøm sit skift fra en karriere i erhvervslivet til jobbet som arbejdsmarkedskonsulent i Nyborg.

I 2001 blev han sammen med kommunens anden arbejdsmarkedskonsulent Betina Østergreen ansat for at styrke indsatsen med at få kontanthjælpsmodtagere i job. Et arbejde, som de siden har fået stor ros for.

Selv mener Per Blomstrøm, at en del af succesen skyldes de erfaringer, han har bragt med fra erhvervslivet, hvor han samlet har været ansat 17 år i transportbranchen.

- Jeg er ikke typen, der kan sidde hjemme bag skrivebordet og vente på, at tingene sker. I stedet kører jeg ud til virksomhederne og får sagt goddag til cheferne. Det har virket i mine tidligere jobs, og det fornemmer jeg også, at det gør her, fortæller Per Blomstrøm.

Går efter de motiverede

Formand for Socialudvalget i Nyborg, Peter Sejersen (S), forklarer, at kommunen helt bevidst er gået efter en arbejdsmarkedskonsulent, der kan tale virksomhedernes sprog. Og satsningen viser sig at fungere. 300 kontanthjælpsmodtagere var i 2003 i praktik på en privat virksomhed, og af dem fik 154 senere fast job samme sted.

Det er en langt større jobsucces, end det kommunale aktiveringsprojekt Værkstedscenteret kan bryste sig af. Men det hænger også sammen med, at Per Blomstrøm kun arbejder med de bedste kontanthjælpsmodtagere.

- Jeg vil kun have folk, der kan møde til tiden og passe deres ting. Ellers vil jeg ikke være bekendt at gå ud og tilbyde dem til virksomhederne, forklarer Per Blomstrøm.

Respekt i virksomheder

Hans taktik har vundet stor respekt hos de virksomheder, han samarbejder med.

- Den største hurdle, når man skal tage en kontanthjælpsmodtager ind, er jo betænkelighederne over, hvorfor personen er havnet på kontanthjælp, siger Erik Andersen, medejer af DanOnion, som har ansat tre tidligere kontanthjælpsmodtagere.

- Men Per har en stor troværdighed, fordi han kan se det fra vores side og forstår, at vi driver en forretning og ikke et socialkontor.

- Det er tydeligt at mærke, at han kender betingelserne og forstår at strikke en handel sammen, som alle parter får noget ud af. siger Erik Andersen.

Per Blomstrøms håber, at hans taktik med tiden vil få virksomhederne til at henvende sig direkte til ham, når de mangler en medarbejder. Det er de første nemlig allerede begyndt på, og det har givet ham blod på tanden.

- Der er selvfølgelig meget stolthed i det for mig, så jo mere opbakning, jeg får fra virksomhederne, jo sjovere er det, siger Per Blomstrøm.

Fuld fart på konsulenten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce