Zididada og Rasmus Nøhr var de ubestridte hovednavne ved Danmark Dejligst i Nyborg. Men 26-årige Tobias Skaarup og otte andre musikere fra Nyborgværkstedet gjorde deres til at give fredagens arrangement en god start.

Nyborg: - Det er første gang I optræder sammen foran andre mennesker, og det gjorde I bare rigtig godt. Der var god stemning, og I overholdte aftalerne.

Det er fredag eftermiddag på plænen ved Muzirkus, hvor ni personer fra Nyborgværkstedet, der til sammen kalder sig Fuld af Strøm, netop har givet koncert ved den gratis havefest "Danmark Dejligst". Nu står de i en rundkreds bag scenen og holder om hinanden, mens musikpædagog Sanne Eskemose tager ordet.

26-årige Tobias Skaarup har det som blommen i et æg. På scenen var han den, der introducerede numrene. Han spillede også leadguitar og sang.

- Jeg har ikke noget imod at være den, der synger for. Men jeg kan også godt lide at have en mere tilbagetrukket rolle. Der var sikkert et par af de andre, som havde lidt sommerfugle i maven, inden vi skulle på scenen, men ikke mig. Jeg er vant til optræde, forklarer han selvsikkert efter koncerten.

Tobias Skaarup var også på pletten, da selveste Rasmus Nøhr tidligere i år gæstede Nyborgværkstedet for at gøre reklame for Danmark Dejligst. Ved den lejlighed fik han musikeren og sangskriveren til et sætte sin autograf på en vandreguitar. Det var også i forbindelse med det besøg, at Fuld af Strøm fik ideen til at spille et par numre ved havefesten som opvarmning for de store navne.

Da Zididada går på scenen fredag eftermiddag, er omkring 1000 personer samlet på plænen.

- Bare kom nærmere. Festen er åben for alle. Og så er det gratis, hvor utrolig det end lyder, kommer det fra Zididadas forsanger henvendt til de mange mennesker, der bliver ved med at strømme til.

Danmark Dejligst som koncept kan da også kun lade sig gøre på grund af støtte fra sponsorer og frivillige kræfter, forklarer talsmand Andreas Hertz. I alt har Nyborgs fodboldklub, håndboldklub og foreningen Muzirkus stillet med omkring 80 frivillige.

- Formålet er at bringe musikken ud til folket. Men i virkeligheden er musikken ikke det vigtigste. Det er det sociale samvær, og den helt særlige stemning som opstår, når det er lokale, frivillige kræfter, der hjælper til, forklarer han.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.