Frørup og Tårup går til valg sammen


Frørup og Tårup går til valg sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FRØRUP/TÅRUP: Kirkeministeriet har reageret hurtigt på henvendelsen fra menighedsrådene i Frørup og Tårup og sagt ja til ønsket om, at de to menighedsråd fusionerer og går sammen til et råd.

Med det hurtige og positive svar er der tid nok til at sognebørnene i de to østfynske sogne kan komme til menighedsrådsvalg sammen til 9. november, oplyser Conny Langholm, formand for menighedsrådet i Frørup.

Her skal de så vælge et samlet menighedsråd, efter Frørup og Tårup i mere end 100 år har levet med den usædvanlige situation, at de var ét sogn, men havde to menighedsråd.

Planerne om at slå de to menighedsråd sammen igen har rumsteret længe, og i 1996 var fusionen også på dagsordenen, men ideen blev forkastet - med snæver margen.

Men da man så prøvede at høre menighederne igen i maj måned i år, var der ingen slinger i valsen blandt medlemmerne af de to menigheder, hvor kun en enkelt var meget imod fusionen.

Beboerne i Frørup og Tårup var sammen om kirken i Frørup i århundreder, indtil Tårup-borgerne i slutningen af 1800-årene følte trang til få deres egen kirke.

Den blev bygget i 1883, og Tårup-borgerne måtte i høj grad selv skrabe pengene sammen, for de fik kun 10.000 kroner fra ministeriet selv om de havde søgt om 23.000.

I det hele taget ville Tårup-borgerne ikke være underlagt Frørup i de år. Tårup fik forsamlingshus i 1890 - året efter Frørup havde indviet sit forsamlingshus.

Frørup og Tårup går til valg sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce