Frivillige skal sikre bådberedskabet

Forleden havde Falck en stor redningsøvelse på stranden ved Hesselhuset. En drukneulykke var omdrejningspunktet, og det tiltrak både lokale og turister som tilskuere, der oven i købet fik gode råd med på vejen af Falckfolkene. Men fra nytår overgår bådberedskabet til de frivillige brandmænd i byen.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Frivillige skal sikre bådberedskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra nytår kan personer i havsnød og i fare for at drukne måske risikere at vente ekstra minutter på hjælpen

NYBORG: I det nye år er det ikke længere Falckredderne, der rykker ud, når nogen er i fare for at drukne ud for strandene i Nyborg Kommune.

Forleden havde Falck ellers arrangeret en demonstration af en redningsøvelse på stranden ved Hesselhuset.

- Det er de nye regioner, der betaler for blandt andet ambulanceberedskabet, men det er kommunen, der betaler og er ansvarlig for bådberedskabet, forklarer Tage Juel Jensen, der er stationsleder hos Falck i Nyborg.

- Fra nytår bliver det de frivillige brændmænd, der skal rykke ud til for eksempel drukneulykker. Efter en forhandling med kommunen selvfølgelig.

Stationen har i øjeblikket tilknyttet 26 frivillige brandmænd, og de skal nu uddannes til at kunne udføre redningsarbejde på havet.

- Opstår der brand, er der typisk otte brandmænd, der rykker ud, og til bådberedskabet skal der bruges to, måske tre, siger Tage Juel.

Dermed mener han, at der fremover er større sikkerhed for, at der er mandskab til en drukneulykke, end der er nu, hvor de fastansatte reddere jo kan være ude på andre opgaver som for eksempel færdselsuheld.

- De frivillige brandmænd er meget engagerede og har fem minutter til at stille på stationen, forklarer han.

- Men betyder det, at man som forulykket på havet kommer til at ligge i vandet fem minutter længere, inden der kommer hjælp?

- Det bliver ikke hurtigere. Det kan betyde tre minutter mere, inden vi når ud til stranden, indrømmer stationslederen.

- Men de får større og hurtigere både, så når først de er på havet, kan hjælpen komme hurtigere frem til de nødstedte.

Det bekræfter beredskabschef i Nyborg Kommune, Poul Laursen.

- Det beredskab bliver lidt dyrere nu. For det første skal brandmændene uddannes, og for det andet skal der jo investeres i nyt materiel, da der netop er kommet nye krav, forklarer Poul Laursen.

- Den gamle kontrakt med Falck er opsagt, og vi skal skrive en ny. Tidligere kostede det ikke så meget, men vi skal nok fremover regne med en udgift på 100.000 kroner på årsbasis.

- Til gengæld er vi nu sikret et fastlagt tidspunkt for, hvornår bådberedskabet er klar. Det var vi ikke tidligere, siger beredskabschefen.

Frivillige skal sikre bådberedskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce