Nyborg Ungdomsskole skal spare, men uventet fremgang gør det svært

Nyborg/Ullerslev/Ørbæk: Besparelsen ligger lige til højrebenet: Skolereformen betyder lange skoledage for ungerne. Derfor vil færre familier bruge fritidsklubberne, og så kan man spare en pæn sum penge uden nogen rigtig opdager det.

Sådan - med lidt andre ord - står der i oplægget til budgettet for Nyborg Kommune i 2016. 761.000 kroner skal Nyborg Ungdomsskole, der driver klubberne, spare i 2016. Heraf kan man hente 600.000 kroner på besparelser på personaleudgifter på grund af mindre søgning i klubberne.

Men virkeligheden er ikke blevet, som kommunen regnede med, for mod forventning har kommunens fritidsklubber formået at holde fast i medlemstallet, og derfor bliver det meget svært at finde besparelserne, uden det kan mærkes.

- Vi har stort set samme elevtal i klubberne som før skolereformen, siger lederen i Nyborg Ungdomsskole, Kurt Struve.

- Alle havde jo ventet, at mange ville vælge klubberne fra, når børnene nu går i skole til ud på eftermiddagen. Men vi valgte at imødegå den forventede tilbagegang med en række nye tilbud i klubberne. Og derfor har vi i dag 137 elever i klubberne i Nyborg, Ørbæk og Ullerslev mod en normering på 120 børn, oplyser lederen og tilføjer:

- Derfor kan vi ikke som forventet bare skære et par stillinger i klubberne og dermed spare 600.000 kroner om året.

Nyborg Ungdomsskole har indsendt høringssvar, hvor skolen på grund af ændrede forudsætninger, har gjort opmærksom på, at man ikke kan gennemføre den planlagte besparelse.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
Konservative: Giv nordfynske elever kortere skoledag

Konservative: Giv nordfynske elever kortere skoledag

Lærerforening: Lev med lange dage

Forældreformand ønsker ufrivillige pauser i skolen fjernet