Unge får 48 timer til at komme med friske ideer fra i dag

Hvordan kommer Nyborg videre i udnyttelsen af sine DSB-arealer, kan bymidten hænge bedre sammen med banegården og slottet, og kunne Storebæltsvej ikke gøres noget kønnere?

Det er nogle af de spørgsmål, som 50 unge fra Erhvervsakademiet Lillebælt får 48 timer til at løse fra i dag klokken 12.

Konceptet er velafprøvet. Sidste år blev innovationseventen afprøvet i vestfynske Haarby med stor succes. Her har man taget flere ideer til sig og er i gang med at skabe nye udviklingstiltag i byen.

- At skulle skabe byudvikling i en stor by som Nyborg er selvfølgelig en krævende opgave. Men jeg er sikker på, at vores studerende kommer med ideer, der sætter sig varige spor, siger Dorthe Simonsen, adjunkt og projektleder for 48 Timer, Erhvervsakademiet Lillebælt.

- Vi ved af erfaring, at unge studerende kan tænke vildt og overraskende. Vi vil gerne i første omgang se Nyborg med helt nye briller. Og så er det her en måde at skabe en god kobling mellem kommune, uddannelse og erhvervsliv, siger Kenneth Muhs, borgmester, Nyborg Kommune.

Foruden Nyborg Kommune bakkes 48 Timer også op af flere repræsentanter fra det lokale erhvervsliv. Blandt andet står Café Danehof for al forplejning af de studerende.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.

Mere om emnet

Se alle
Jernbane har fået dem til at sælge huset til staten

Jernbane har fået dem til at sælge huset til staten

Superlyntog: Landsby i oprør over byrådet

Superlyntog: Landsby i oprør over byrådet

Superlyntog: Skov kan flytte skinner

Superlyntog: Skov kan flytte skinner