Udviklingsselskabet SkanKon fra Odense ser stor .

Nyborg: Snart triller det tunge entreprenørmateriel ind på Sylleskovvej for at fjerne resterne af den tidligere storgård, Frisengården.

De tre nuværende længerrives ned for at skaffe plads til de 54 ungdomsboliger, som udviklingsselskabet SkanKon fra Odense sammen med Totalentreprenør BoCare og Totalrådgiver AI Arkitekter & Ingeniører lader opføre på grunden.

Undgomsboligerne på Sylleskovvej

De 54 nye ungdomsboliger på Sylleskovvej i Nyborg kan lejes af alle unge, ikke kun dem, der går på en af uddannelserne på Campus Nyborg.Alle boliger er to-værelses med køkkenafdeling, de 42 boliger bliver på hver 36 kvadratmeter og er tiltænkt enlige unge, mens der bygges 12 boliger på 50 kvadratmeter, typisk plads nok til et ungt par.

Lejeprisen vil ifølge udviklingsselskabet SkanKons ejer, Nikolaj Røjkjær, komme til at ligge på omkring 3500 kroner om måneden, de store vil ligge i prislejet 4500-4800 kroner om måneden.

Ifølge Nicolai Røjkær fra SkanKon går byggeriet i gang i løbet af efteråret, og boliger skal stå klar til indflytning i løbet af et års tid.

Husene bliver i to etager, så adgang til førstesalen bliver ad trappeforløb og svalegange. Et nyt parkeringsområde indrettes på det sted, hvor der i dag er en koloni af due- og fjerkrævolierer.

Interessant investering

- Vi finder det her projekt interessant at investere i, fordi det kobler sig tæt til campus-dannelsen omkring Nyborg Gymnasium. Ungdomsboligerne kommer til at ligge ikke kun tæt på campus, men også nær banegården, siger Nikolai Røjkjær.

Han tilføjer, at den særlige aftale med Nyborg Kommune om at bidrage til det 3D-printede, 40 kvadratmeter hus med vaskeri og fælleslokale, passer perfekt ind i SkanKons strategi om at medvirke i innovative projekter indenfor byggeri.

- Vi ser store perspektiver i den teknologi, siger Nikolai Røjkjær.

Det færdige byggeri sælges

Når byggeriet står færdigt, er det ifølge Nikolai Røjkjær meningen, at ungdomsboligerne skal afhændes.

- Vi skal ikke stå for udleje og drift. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt offentliggøre, hvem der køber. Vi har kontakt til flere mulige købere, siger Nikolai Røjkjær.

SkanKon-selskabet arbejder med innovation og projektudvikling indenfor ejendomme, og Nikolai Røjkjær har tidligere som ansat i et tilsvarende udviklingsselskab arbejdet indenfor netop det område. Nu sker det i SkanKon, som han er ejer af, og via firmaet BoCare, som SkanKon ejer sammen med selskabet Jugo-Dan A/S i Ringe.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.