Fra skolelærer til sexolog

Maj Wissmann bruger ind til videre sin hyggelige stue i Skippergade som klinik, men hun håber, der senere bliver råd til at indrette en kilnik et sted ude i byen.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Fra skolelærer til sexolog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JOBHOP: Maj Wismann uddanner sig til sexolog- og parterapeut

NYBORG: - En dag sad jeg og kikkede i tøsebladet, Woman. Jeg læste en artikel om sexologen Joan Ørting, der ville starte en uddannelse for terapeuter.

Og så tænkte jeg: Det er det, jeg skal være.

Maj Wismann er en pige, som ikke har langt fra tanke til handling, så hun skyndte sig at sende en mail til den kendte sexolog, og her otte måneder senere har hun selv rykket de første annoncer ind i Lokalavisen Nyborg: "Sexolog og parterapeut-studerende ... tilbyder terapi."

Nu sidder hun i sit lille byhus i Skippergade midt i Nyborg og er klar til at hjælpe folk, der har ondt i parforholdet eller sexlivet eller begge dele på en gang.

- Det kan da godt være, at nogen tænker: Kan sådan en lille tøsepige virkelig hjælpe med sådan nogle problemer. Men det kan jeg godt. Først og fremmest takket være den undervisning, jeg har været igennem hos Joan Ørting - og så har jeg også selv nogle erfaringer fra et ni år langt forhold at trække på, siger Maj Wismann.

- Det er ikke meningen, man som terapeut skal sidde og bruge sig selv hele tiden, men det er nok ikke nemt at være sexolog, hvis man jomfru. Det er selvfølgelig nemmest at hjælpe andre mennesker, hvis man selv har været der, hvor de er nu.

- Og jeg føler mig godt rustet. Ellers var jeg ikke startet på det her.

Parforholdet

Maj Wismann bor sammen med sin 8-årige søn i huset i Skippergade. Hun er alenemor, men har en kæreste - en soldat, der til hverdag arbejder på kasernen i Aalborg og for tiden er udsendt til Afghanistan.

- Så jeg ved i hvert fald noget om savn og om at forføre og blive forført på afstand, griner Maj Wismann.

Netop med at forføre hinanden - og have tid til hinanden i et parforhold, er noget af det, Maj Wismann lægger meget vægt på.

- Kærlighed er jo at have lyst til at tilfredsstille hinandens behov. Men mænd og kvinder er vidt forskellige, og et par ender tit på kollisionskurs i problemerne med dine og mine behov.
Råd om sex
Maj Wissmann yder samtale-terapi blandt andet om:

Kvindeproblemer:

- Manglende lyst

- Hæmmethed/onani

- Accept af egen seksualitet

- Smerter/vaginisme (hvis der er mistanke om fysiske problemer henvises til læge)

-bearbejdning efter sexuelle overgreb

Mænd:

- for hurtig sædafgang

- impotens

- manglende lyst

- hæmmethed

Samlivsproblemer:

- kommunikation

- manglende tid (arbejde/barsen)

- ubalance i forholdet

- stress

Holde sammen

Når det handler om det med at holde et parforhold kørende gennem længere tid trods stress og børn, føler Maj Wissmann, at hun har en god ballast med hjemmefra.

Hun er den ældste i en søskendeflok på seks børn, og har set, hvordan det lykkedes forældrene holde sammen. Trods alt.

- Mine forældre var rigtig gode til at melde klart ud til os børn, når de havde behov for at være sig selv. Det, tror jeg, er vigtigt.

Maj Wismann satser nu på en fremtid som sex- og parterapeut, og det er et spring ud på det dybe vand, hun har taget.

Hun blev færdig med sin lærereksamen for tre år siden, men blev hurtigt klar over, at det ikke gik.

- Der skulle simpelthen ske et eller andet, for det dur ikke at være skolelærer og enlig mor. Som lærer har du godt nok meget flekstid, men du har hele tiden noget kørende i hovedet, og jeg gider ikke ende som en sur og fraværende mor over for min søn.

Løbes i gang

Nu skal forretningen så løbes i gang, og Maj Wismann håber, at hun ud over terapien får mulighed for at bruge sin nye uddannelse for eksempel som brevkasseredaktør, skribent og måske også som seksualunderviser i skolen.

Foreløbig er det naturligvis småt med indtægter, men Maj Wismann ved, at hjælpen er nær.

- Mine forældre har lovet at invitere os, så vi i hvert fald får noget at spise.

- Og så har jeg en fantastisk dejlig bankdame. Hvis hun skulle få brug for det, kan hun helt sikkert få gratis terapi her hos mig.

Fra skolelærer til sexolog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce