Albani Fonden kom med penge til springvand i Nyborg.

Nyborg: Paul Nissen, direktør for Albani Fonden, leverede en kort, men meget personlig tale, da han fredag eftermiddag dukkede op på Nørre Torv i Nyborg for at markere, at fonden har doneret 100.000 kroner til en tiltrængt revovering af Triton Fontænen.

Paul Nissen er nemlig flyttet til havnen i Nyborg, og han kommer en gang imellem omkring det lille torv, når han lufter hunden:

- Triton Fontænen er jo blevet til en regulær øjebæ, og jeg synes, det er synd, når sådan noget bare får lov til at forfalde, sagde fonds-direktøren.

Overrækkelsen af den runde sum trak en større forsamling af mennesker til det ellers så stille torv. Bestyrelsen bag renoveringen af Triton Fontænen var på plads, og det samme var diverse håndværksmestre, der i løbet af foråret skal få det lille springvand til at funkle igen. Selv TV2 Fyn var nødt frem med journalist og fotograf.

I centrum for begivenheden var naturligvis Bent Yagi, der gennem flere år har sat fokus på forfaldet af Triton Fontænen. Den pensionerede maskinmester bor i en lejlighed tæt ved Nørre Torv, og han har længe varet træt af, at der ikke spang vand i fontænen og at den i det hele taget var ved at falde sammen.

Turistforeningen samlede i 1928 penge ind til at få rejst Triton Fontænen, og springvandet blev senere overdraget til Nyborg Kommune, der altså ikke har formået at passe på gaven. Senest - i 1998 - var det Fyens Stiftstidende/Lokalavisen Nyborg der betalte for en renovering af fontænen. Det skete, da aviserne indrettede Bladhuset i det gamle apotek på Nørre Torv.

Arbejdet går i gang, når vinteren har sluppet sit tag, og planen er at fontænen skal indvies til sommer.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.