Byggeri i Nyborg: Fra havneudsigt til hul

Niels Urban Sørensen og hans mor, Elin Sørensen, står på den indbyggede altan i deres lejlighed. He er der en flot udsigt over havnen, og fjorden ned mod Kajbjerg. Men men udsigten lukkes snart af et fem etages byggeri. Foto: Mogens Rasmussen.

Byggeri i Nyborg: Fra havneudsigt til hul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elin Urban Sørensen fylder snart 93 år, og siden 1964 har hun nydt udsigten over havnen og fjorden fra sin lejlighed i Vestervoldgade. Sammen med sin søn protesterer hun mod byggeriet af en ny byejendom på Dronningensvej, der snupper hele udsigten.

Nyborg: Kigget ud over havnen og længere ned mod Kajbjergskoven er fantastisk. Engang var der færger og små fragtskibe med kul og andre varer. Nede foran kørte Svendborg-banens tog. Nu er der masser af biler og fodgængere og lystbåde ude i havnen.

Siden 1964 har udsigten fra lejlighedens syd-facade været en daglig glæde for Elin Urban Sørensen. Nu er hun højt oppe i alderen - snart 93 år - men hun nyder stadige sin fantastiske udsigt til livet i byen og på havnen.

Men det kan meget snart være slut. Endnu en gang er et byggeprojekt på trapperne i det hul, der er i husrækken på Dronningensvej på Nyborgs Havnefront. Og det er netop hullet her, der skaber familien Urban Sørensens kig til havnen.

Boliggruppen A/S har allerede fået kommunens principgodkendelse til projektet med at bygge en femetages beboelsesejendom i "hullet" og eventuelt også en etage ovenpå Royalcentret, der ligger på hjørnet af Dronningensvej og Adelgade. I øjeblikket er byggetilladelsen til udtalelse blandt naboerne.

Bliver byggeriet en realitet, vil mørket sænke sig over Elin Urban Sørensens lejlighed og gården foran.

To gange tidligere har der været byggeplaner i hullet i Dronningensvej, men det er ikke blevet til noget endnu, og Elin Urban Sørensen og hendes søn, Niels, der også bor i den store 1. sals lejlighed, har ikke opgivet endnu. De vil kæmpe imod, så godt de kan.

- Min mors største ønske er at få lov til at være i fred her i lejligheden sine sidste år, siger Niels Urban. Hun har ikke haft det godt på det seneste, men det er bestemt ikke blevet bedre, efter vi læste om det byggeri i avisen.

- Hvis det planlagte hus bygges i "hullet", kommer der ikke en solstråle herned mere, til gengæld vil vi blive overbegloet fra beboerne lige overfor i det nye hus.

- Jeg synes ikke, man tager hensyn til os, der bor hernede, hvis der bliver givet tilladelse til det byggeri, siger Niels Urban Sørensen.

Det er her, der efter planen skal bygges inden længe. Boliggruppen har tænkt sig at realisere planen om en beboelsesejendom i hullet mellem Royalcentret og den tidligere Nykredit-bygning. Foto: Mogens Rasmussen.
Det er her, der efter planen skal bygges inden længe. Boliggruppen har tænkt sig at realisere planen om en beboelsesejendom i hullet mellem Royalcentret og den tidligere Nykredit-bygning. Foto: Mogens Rasmussen.

Dansen om guldkalven

- Jeg ved godt, der for mange år siden var et andet projekt, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at der igen dukkede et projekt op her. Men alt det her havnehalløj er jo dansen om guldkalven, siger Niels Urban Sørensen.

- Men byggetilladelsen er ikke givet endnu, så der er håb for os, og vi har kontaktet vores advokat, og vil kæmpe imod, siger Niels Urban.

Der har for mange år siden været et hus i hullet, men det var ikke så stort, og der har altid været en vej ind. Det bliver der også med det nye projekt, nemlig gennem en port under under lejlighederne.

- Men kan der komme varevogne ind gennem sådan en port? Og hvad med brandkøretøjer, spørger Niels Urban Sørensen.

Skuffet

Familien Urban ejer 1. salen i Urbancentret, mens Boliggruppen A/S ejer underetagen. Desuden ejer Boliggruppen erhvervs-delen i nabobyggeriet, Royalcentret, plus nogle af lejlighederne i centret.

Niels Urban er skuffet over, at Boliggruppen ikke har kontaktet familien angående det nye byggeprojekt.

- Vi har hørt om det her gennem avisen, men vi har ikke fået nogen information fra vores medejer. Det har været meget tys-tys, og det er vi skuffede over, siger Niels Urban.

Direktøren for Boliggruppen, Carsten Skov, siger til det:

- Det her er jo en gammel historie, og siden jeg købte os ind i Royalcentret har der været planer om at bygge, og der har fra tid til anden været dialog mellem os og familien.

Fristen for at gøre indsigelse mod byggetilladelsen udløber den 29. oktober. I august gav politikerne i Teknik- og Miljøudvalget principgodkendelse til byggeriet i "hullet" med fem etager, hvor der er parkering og vej i stuen og boliger i fire etager.

Embedsmændene på rådhuset var kritiske, fordi det nye hus vil rage op over naboejendommene til begge sider, og dermed efter deres mening skabe en disharmonisk karré, men politikerne skar igennem og sagde ja til Boliggruppens byggeplaner.

Carsten Skov kan endnu ikke oplyse, hvornår byggeriet går i gang, hvis byggetilladelsen som ventet kommer inden længe.

Byggeri i Nyborg: Fra havneudsigt til hul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce