Fra 110 til 90 km/timen: - Sænk farten på motorvej ved Nyborg

Der bliver kørt stærkt på motorvejen ved Nyborg. Kommunen foreslår nu, at hastigheden sættes ned til 90 kilometer i timen. Det vil - sammen med en ny belægning - kunne reducere støjen med helt op til seks-otte decibel. Foto: Kasper Riggelsen

Fra 110 til 90 km/timen: - Sænk farten på motorvej ved Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V), har langt fra opgivet kampen mod støj fra motorvejen. Fra kommunens side er man parat til at tage ukonventionelle metoder i brug.

Nyborg: Skvuuuulp! Med Vejdirektoratets klare afvisning af, at der er behov for at sætte yderligere ind mod motorvejsstøjen i Nyborg, kan man næsten høre flere års arbejde blive skyllet ud i toilettet. Men sådan ser kommunens borgmester Kenneth Muhs (V) ikke på sagen.

- Vejdirektoratet siger, at der ikke er grundlag for at skifte den eksisterende støjskræm ud med en ny. Men det er ikke ensbetydende med, at man der ikke skal ske en dæmpning af støjen. Derfor peger vi i vores høringssvar på to ting. Dels at vi vil have ny støjdæmpende asfalt på strækningen, som også er det, vi var blevet stillet i udsigt. Og dels foreslår vi en sænkning af hastigheden, som man kender det fra blandt andet Tyskland. De to ting tilsammen vurderer vi vil give en mærkbar forandring, fortæller han.

I høringssvaret medgiver Nyborg Kommune, er særligt forslaget om sætte hastigheden ned på en motorvej kan virke kontroversielt.

"Kommunen finder dog, at det er en oplagt mulighed i Nyborg for at reducere et støjproblem, der kun bliver større med den stigende trafikmængde på motorvejen gennem Nyborg", hedder det.

Ifølge Kenneth Muhs drejer det sig om en cirka fire kilometer lang strækning, hvor farten skal sættes ned fra 110 til 90 kilometer i timen. Det forventes at forlænge køretiden for personbiler med cirka 30 sekunder, mens lastbiler og anden tung trafik vil derimod ikke være påvirket af forslaget.

- Selvfølgelig vil der være nogle, der mister lidt tid, men det er altså ikke ret meget. I øvrigt er det sådan, at når man kører af Storebæltsbroen på den anden side, så har man en tilsvarende hastighedsbegrænsning på en strækning. Kan det lade sig gøre der, kan det også lade sig gøre her. Ser man på de mange fartbøder, der bliver udskrevet i Nyborg, er der også meget, der tyder på, at bliver kørt rigtig stærkt. Også af den grund kunne det være en god idé at sænke den tilladte hastighed, og det bør være realistisk, siger han.

Det er politiet, som i sidste ende skal afgøre, om en hastighedsnedsættelse kan komme på tale. Men det skal ske efter anbefaling fra Vejdirektoratet.

Fra 110 til 90 km/timen: - Sænk farten på motorvej ved Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce