Fortum - næsten - tilbage på fulde omdrejninger

Helt frem til sent tirsdag eftermiddag var Beredskabet til stede på Fortum i Nyborg. Onsdag kørte anlægget igen på stort set fuld kraft. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Scanpix 2018.

Fortum - næsten - tilbage på fulde omdrejninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag var dagen derpå på kemivirksomheden Fortum i Nyborg efter branden natten til tirsdag. Det meste af anlægget er oppe at køre igen.

Nyborg: Onsdag var der igen fuld knald på ovnene på virksomheden Fortum i Nyborg. Det farlige affald blev destrueret som normalt, og Nyborg blev forsynet med fjernvarme - næste som på en hel almindelig arbejdsdag.

- Der er noget el og noget kranudstyr, som blev ødelagt ved branden og som skal repareres. Men ellers fungerer anlægget som normalt, siger kommunikationsansvarlig på Fortum, Jesper Hansen.

Det vil sige, at virksomheden igen kan fyre med både fast og flydende affald. Kun den såkaldte sydgruppe til behandling af fast affald er ude af spil, men også den ventes i gang igen i løbet af få dage. Det var her branden opstod sent mandag aften.

Den helt præcise årsag til branden er ikke fundet, og det er i følge Jesper Hansen ikke sikkert, den nogensinde bliver helt klarlagt.

- Eksperterne fra Beredskabet konstaterede tirsdag, at vi ikke har en specifik kilde til branden, og vi har heller ikke selv en fuldstændig forklaring på årsagen til branden, siger Jesper Hansen. Men det stopper ikke her - for sikkerheden er det vigtigste, og vi tager det naturligvis meget alvorligt, når der sker sådan et uheld.

Selv om brandfolk og Beredskabet arbejdede med at slukke ilden på Fortum gennem flere timer, behøver man ikke frygte, at vandet fra brandslukningen bare løber ud i Nyborg Fjord.

Virksomheden samler vandet op og renser det eller forstøver det ind i forbrændingen, oplyser Jesper Hansen.

Branden blev opdaget mellem klokken 23 og 24 mandag aften, og folkene fra brandvæsnet og Beredskabet blev på virksomheden til tirsdag ved 17-tiden.

Fortum - næsten - tilbage på fulde omdrejninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce