Forsvarer om indbrudssag: - Chokerende politiarbejde

Arkivfoto: Jens Wognsen

Forsvarer om indbrudssag: - Chokerende politiarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire tiltaltes forsvarere rettede en skarp kritik mod politiets efterforskning i en sag om blandt andet to tyverier.

Nyborg: De var fire nonchalante drenge, der slentrede ind i retssalen i Svendborg byret tirsdag 23. oktober.

Der blev fnist under vidneforklaringer, og den ene af de fire rejste sig og forlod retssalen med jævne mellemrum. De lod til at tage det hele meget let.

De fire var i retten, fordi de var tiltalt i forbindelse med to tyverier, der begge fandt sted natten til den 1. december 2016. På det tidspunkt var tre af de tiltalte 17 år, og en var 18 år.

Det første indbrud fandt sted på Hotel Faaborg Fjord i Faaborg, hvor der blev stjålet en PH-lampe og fire Ipads. Derefter kørte tyvene til Nyborg, hvor de stjal smykker og alkohol fra en villa.

- Kæde af indicier

Anklagemyndigheden mente, at de to indbrud var forbundet, da politiet i Odense fandt en bil med tyvekoster fra begge steder. Bilen fandt de om morgenen på en parkeringsplads, hvor de fire drenge stod i nærheden.

Her knækkede tråden for forsvaret, der mente, at efterforskningsarbejdet i forbindelse med tyverierne ikke var godt nok.

- Anklagemyndighed fremlægger en kæde af indicier uden nogen beviser. Der er ingen vidneforklaringer, der blev ikke taget finger- eller fodaftryk, og der er ikke lavet nogen DNA tests. Det er chokerende politiarbejde, sagde forsvarer Thomas Hess-Petersen.

Anklagemyndigheden fremlagde en optagelse fra videoovervågning om morgenen efter indbruddene, der angiveligt viste drengene smide tyvekoster ud af bilen. Videoens kvalitet gjorde dog, at det var svært at konkludere noget ud fra den.

Flere forhold

Tilsammen var de fire drenge tiltalt for 12 forhold. Et af dem fandt sted på en tankstation i Nyborg natten til 20. november 2016, hvor to af de tiltalte forhindrede en betjent i at anholde deres ven. De tiltaltes forklaringer stemmer dog ikke overens med betjentens.

Derudover var der en del forhold, der fandt sted i Odense. De handlede om færdselsovertrædelser og dankort-fusk.

Der falder dom i sagen 30. oktober.

Forsvarer om indbrudssag: - Chokerende politiarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce