Keld Schmidt, der er forstander på Efterskolen ved Nyborg, hvor en lærer søndag morgen blev overfaldet af en indbrudstyv og stukket med en kniv, fortæller, at sagen skaber utryghed.

Nyborg: - Det er bare løgn.

Sådan tænkte forstanderen på Efterskolen ved Nyborg, Keld Schmidt, da han tidligt søndag morgen fik beskeden om, at en af hans ansatte var blevet stukket med en kniv.

Det var læreren selv, der ringede ham op efter mødet med en indbrudstyv

- Jeg var selvfølgelig nervøs på hans vegne, men heldigvis er det ikke så alvorligt, som man kunne frygte. Han er ikke i livsfare, fortæller forstanderen, der skyndte sig på arbejde.

Cirka 50 elever overnattede på skolen fra lørdag til søndag, men ingen af dem har ifølge Keld Schmidt registret, hvad der er sket. I stedet er de og forældrene blevet informeret via en besked på Facebook.

- Vi er selvfølgelig alle chokerede, og jeg er som forstander træt af, at sådan noget sker. Det skaber en utryghed, som vi godt kunne undvære. Det har også betydet, at vi er lidt lammede, fordi vores køkken og fællesrum er spærret af. I stedet har vi sagt til eleverne, at de må tage ned i byen for at spise, og så refunderer vi naturligvis deres udgifter, fortæller han.

Det er tidligere kommet frem, at indbrudstyven besøgte skolen ikke mindre end to gange natten til søndag. Begge gange blev han overrasket af læreren, som endte med at blive stukket i den ene armhule med en kniv. Politiet leder fortsat efter gerningsmanden.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
15
Var det mere end lovligt nødværge?: Sigtet fik tæsk af offer på efterskole

Var det mere end lovligt nødværge?: Sigtet fik tæsk af offer på efterskole

Avisen giver svaret: Når vold er lovligt

Avisen giver svaret: Når vold er lovligt

3
Løsladt efter grundlovsforhør: Sigtet for grov vold ville ikke stjæle, men bare kigge rundt

Løsladt efter grundlovsforhør: Sigtet for grov vold ville ikke stjæle, men bare kigge rundt