Forstander: Elevs død vil præge resten af skoleår

Efterskolen ved Nyborg er ramt af dyb sorg oven på en elevs død, fortæller forstander Keld Schmidt
Foto: Robert Wengler

Forstander: Elevs død vil præge resten af skoleår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg: Både elever og ansatte på Efterskolen ved Nyborg er fortsat i dyb sorg, efter at en mandlig elev på skolen mandag afgik ved døden.

Han blev smittet med smittet med meningitis i løbet af juleferien og mødte ikke op til skolestart mandag. Det var dog først hen på eftermiddagen, at man blev klar over, hvor galt det stod til, fortæller forstander Keld Schmidt.

- Vi havde bare fået at vide, at han var syg. I løbet af mandagen var han til forskellige undersøgelser, hvor lægerne prøvede at finde ud af, hvad han fejlede. Men pludselig gik det rigtig stærkt. Der var tale om en meget vellidt elev, og der kommer til at gå lang tid, før vi er kommet videre efter det her. Vi prøver selvfølgelig at finde tilbage til en så normal hverdag som muligt, men det her kommer formentlig til at præge resten af skoleåret, vurderer han.

Krisehjælp til elever

Dødsfaldet satte også sit præg på morgensamlingen tirsdag, hvor eleverne tændte et lys og lagde en rose ud for vinduet til elevens værelse. Samtidig blev der tilkaldt akut krisehjælp til de elever, der var mest berørte, ligesom der også i de kommende dage vil være professionel hjælp til at komme igennem den svære tid.

- Det er tydeligt, at der er mange, som er dybt berørte af det, der er sket. De er meget stille for tiden, fortæller Keld Schmidt.

Cirka 20 elever har samtidig gennemgået en forebyggende behandling. De tilbragte nemlig nytåret sammen med den afdøde elev i København. De har alle gennemgået et lægetjek, og selv om ingen af dem er smittet med sygdommen, har de for en sikkerheds skyld fået en antibiotikapille, oplyser forstanderen.

Fakta
- Det er tydeligt, at der er mange, som er dybt berørte af det, der er sket. De er meget stille for tiden.

Forstander: Elevs død vil præge resten af skoleår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce