Forslag om international skole

Jesper Nielsen for fuld udblæsning under valgkampen op til kommunalvalget i 2005. Nu blæser han til kamp for, at Nyborg får en international skole for børn med international baggrund.
Foto: robert wengler

Forslag om international skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg bør have en international skole med undervisning på samtlige klassetrin, foreslår Socialdemokraterne

Nyborg skal tilbyde undervisning fra børnehaveklasse til og med 10. klasse i en international skole.

Det mener Socialdemokraterne i Nyborg Byråd, og ifølge partiets byrådsmedlem Jesper Nielsen vil gruppen have forslaget med i de politiske forhandlinger om næste års budget.

- Det særlige ved sådan en skole er, at al undervisning foregår på engelsk, forklarer Jesper Nielsen.

Hvorfor det vil være en god idé for Nyborg Kommune, har han også en forklaring på.

- Sådan en skole henvender sig til udlændinge, der er her i landet for at arbejde. Mange af dem er højtuddannede, højtlønnede eksperter, og ved at have tilbud om, at deres børn kan undervises på en international skole, kan vi få dem til at bosætte sig her. Med gymnasiets internationale linje kan børnene fra den internationale grundskole lokalt fortsætte i den gymnasiale uddannelse på internationalt plan, siger han.

- Det vil styrke bosætningen samtidig med, at det vil øge skatteindtægterne. Har vi højtuddannede, kan det tænkes, at vi på længere sigt kan tiltrække virksomheder, som har brug for den type arbejdskraft.

Sjællændere skal lokkes

Jesper Nielsen siger, at der findes den type skoler rundt om i landet, men de fleste ligger i Københavnsområdet.

- Alle har lange ventelister. Kan vi åbne en skole her i Nyborg, kan udlændingene i stedet for det nordsjællandske flytte hertil. De har den samme rejsetid til arbejdet, men vi har samtidig de attraktive boliger til en pris, der er lavere end i Københavnsområdet og Nordsjælland, siger Jesper Nielsen.

Så Socialdemokraterne vil i forbindelse med budgettet have undersøgt to forhold omkring sådan en skole. Dels skal man se på, om en eksisterende skole kan rumme en international linje, dels skal der regnes på hvor mange udenlandske forældre, der skal trækkes til, for at tilbuddet om en international skole er rentabel.

Jesper Nielsen er ikke bleg for at sige, at et mål kan være at åbne en international skole til august næste år.

Forslag om international skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce