Forslag: Læg multibassin ved Sølyst

Keld Clement fotograferet ved Seniorbofællesskabet Færgelejet. Han spørger nu kommunen, om det var en mulighed at flytte multibassinet fra den planlagte placering i marinaen til den lille strand ved Færgevej øst for færgehavnen. Foto: Michael Bager.

Forslag: Læg multibassin ved Sølyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for det kommende seniorbofællesskab i færgehavnen, Keld Clement, spørger kommunen, om det planlagte multibassin kunne placeres ved den bypark, der er planlagt ved Færgevej øst for færgehavnen. Der er flere fordele, mener han.

Nyborg: Var det en mulighed at placere det planlagte multibassin ved kommende bypark ved Færgevej frem for i Nyborg Marina?

Spørgsmålet kommer fra Keld Clement, der for tiden især er kendt som manden bag seniorbofællesskabet Færgelejet, der jo er godt på vej i den tidligere færgehavn.

Keld Clement har rejst sit spørgsmål for Nyborg Kommune og Teknik- og Miljøudvalget, der arbejder med modernisering af Nyborg Marina. Clement ser flere fordele ved at placere multibassinet ved den lille strand ved Færgevej lige øst for færgehavnen, hvor kommunen og DSB planlægger en mindre havne/bypark.

"Mit spørgsmål rejser sig, dels fordi omfanget af et sådant bassin i den i forvejen belastede inderhavn virker voldsom, dels fordi Nyborg vel med fordel kunne placere et sådant bassin et sted, hvor man i forvejen planlægger mulighed for nogle af de aktiviteter og faciliteter som et sådant anlæg vil kunne imødekomme, dels fordi det ved Færgevej også vil kunne tiltrække borgere og turister andre steder fra, dels fordi en placering ved Færgevej ligger tættere på Fortum, der skal levere varmekilden, og dels fordi det vel vil være i alles interesse at få fordelt nye initiativer ud over en større del af kommunens kystarealer og dermed medvirke til at gøre den kommende havne/bypark mere attraktiv."

Multibassinet skal ifølge de eksisterende planer placeres i Nyborg Marina foran Nyborg Roklub, og det skal bruges til badning og til kajakpolo. Lokale- og Anlægsfonden har givet tilsagn om at støtte det utraditionelle projekt, hvor det er meningen, at overskudsvarme fra Fortum skal sikre dejligt lunt badevand i multibassinet.

Marinaplanen støttes af de fleste søsportsforeninger, men en gruppe af bådejere er gået i gang med at samle underskrifter mod multibassinet, som de ikke mener hører hjemme i en lystbådehavn.

Byparken foran Nyborg Destilleri er den del af helhedsplanen for færgehavnens omdannelse til en ny bydel. Den skal ligge som en trekant ned mod den lille strand foran ejendommen Sølyst og skal være et åndehul i den ellers tætbebyggede færgehavn.

Keld Clement underskreger i sin henvendelse til kommunen, at han blander sig i debatten om mulitbassinet som privatperson, og at det ikke handler om at mele sin egen kage, nu hvor han og en masse andre seniorer snart flytter ind i området:

"For god ordens skyld skal jeg gøre klart, at min interesse i denne sag ikke har noget at gøre med vores snarlige flytning til Seniorbofællesskabet "Færgelejet", da min interesse for badning begrænser sig til mit daglige morgenbad under den tempererede bruser herhjemme."

Forslag: Læg multibassin ved Sølyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce