Nyborg: Mandag tog de politiske partier i Nyborg Kommune fat på forhandlingerne om næste års budget. Foran dem venter en stor opgave.

Ifølge det tekniske budgetoplæg, som sendes i høring tirsdag, skal der findes ikke mindre end 35 millioner kroner i 2016.

Alligevel var stemningen god blandt gruppeformændene fra både blå og rød lejr oven på mandagens indledende strækøvelser.

- Vi har haft et positivt og meget konstruktivt møde, lød det fra borgmester Kenneth Muhs (V).

Mens Dansk Folkeparti valgte at troppe op alene, havde S, SF og Enhedslisten besluttet sig for at møde borgmesteren som en samlet enhed.

- Det gør vi blandt andet for at signalere enighed, men også fordi vi tror på, at vi bedst kan komme igennem med vores synspunkter på denne måde, forklarede SF's Thomas Laursen.

Socialdemokraternes Vibeke Ejlertsen lagde vægt på, at der var tale om meget indledende drøftelser og ønskede ikke efter mødet at gå ind i detaljer om selve indholdet.

- Men jeg kan sige, at vi har lagt vægt på en række af de ting, som vi også har påpeget i den pressemeddelelse, som vi har sendt ud. Det gælder børnene, de unge, lighed i sundhed og miljøet, sagde partiets nye spidskandidat.

På mødet blev parterne også enige om, at det var højst uheldigt, at et eksemplar af sparekataloget slap ud til pressen, inden kommunens ansatte var orienteret om de konkrete spareforslag. Det gælder blandt andet forslaget om at lukke plejecentret Tårnparken i Nyborg.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
DF: For lidt tid til høringssvar

DF: For lidt tid til høringssvar

Landsbyråd skuffet over budgetaftale

Landsbyråd skuffet over budgetaftale

Landsbyer varsler offensiv på budgetmøde

Landsbyer varsler offensiv på budgetmøde