Forrygende sæson i Nyborgs kulturhus: Bastionen

Kulturhus Bastionen er ved at have fundet formen. Ud over de sikre tilbud skal huset også byde på de anderledes, skæve og nicheprægede kulturtilbud, lyder det fra kulturhusleder Tue Fabricius. Arkivfoto: Michael Bager

Forrygende sæson i Nyborgs kulturhus: Bastionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en ganske besværlig start med massive ombygninger har Nyborgs kulturhus i løbet af efterårs fået tag i publikum - og i kunstnerne.

Nyborg: Efter en turbulent start for Nyborgs kulturhus Bastionen med massive ombygninger samtidig med, at huset har skullet bruges til møder, foredrag, teater og koncerter, er der nu ved at være mere ro til driften af det gamle hus i den østlige ende af Nørrevoldgade.

Kulturhusleder Tue Fabricius er ikke bleg for at sige, at det siden den officielle indvielse først på sommeren i år er gået forrygende.

- Økonomisk løber arrangementer rundt. Vi tjener ikke penge, men vi bruger heller ikke ekstra penge. Alle i projektgruppen omkring Bastionen havde forventet, at en indfasning af huset kunne tage op mod fem år. Nu ser vi, at det allerede er sket, siger han.

 

Huset er populært

Det er nu to år siden, Tue Fabricius blev ansat som leder af kulturhuset, som især i den første sæson var stærkt præget af de omfattende ombygninger af huset. En proces, der fortsatte langt ind i 2017.

Det har dog ikke kunnet bremse for publikums brug af huset.

- Flere af vores ting har været udsolgt, seneste til DR Big Band, og det er jo altid godt. Jeg synes nu også, at der kommer godt med folk til vores øvrige arrangementer. Sammen med de møder og foreningsarrangementer, vi har her, går der 14.000-15.000 gennem huset på et år, siger Tue Fabricius.

Han tilføjer, at der hele tiden arbejdes på at blive bedre til at søge kulturstøtte fra statsligt regi, og det bidrager til husets samlede driftøkonomi. Det skal samtidig ses i forbindelse med, at kulturhuslederen gerne ser, at Bastionen som kulturhus ud over de gængse og sikre kulturtilbud også skal forsøge det mere nicheprægede og eksperimenterende. Tue Fabricius nævner, at et af de mere skæve tilbud i den kommende halvsæson bliver forestillingen "Udsigten fra min bedstemors køkken." Det er et teaterprojekt, hvor et fåtalligt publikum - på Bastionen er der plads til 12 - kommer ind i et køkken, som det så ud på bedstemors tid. Herfra udvikler historien sig. Den type anderledes kulturoplevelser vil Bastionens publikum blive præsenteret for, når lejlighed byder sig.

 

 

Forårssæsonen

Men fortsat er Bastionen ramme om arrangementer fra kategorien "sikre ting" som nu i januar foredraget med skuespiller, instruktør og forfatter Hella Joof. Der er for længst udsolgt. I januar er der koncert med Billy Cross, i marts spiller Marie Frank og Caroline Henderson, i april Absolut Abba. Dertil komme en række koncerter med mindre kendte navne. Bastionen lægger også sal og scene til en række børnearrangementer, teaterforestillinger og for især de unge er der igen i den kommende halvsæson Comedy On Tour og LAN-træf for computerfolket.

Tue Fabricius glæder sig også over, at Nyborgs kulturhus allerede er blevet så kendt blandt kunstnere, at der hyppigt er henvendelser til Bastionen at at give koncert eller spille teater i huset..

- Det, tror jeg, skyldes, at det er blevet kendt hos musikere og kunstnere, at vi med ombygningerne kan tilbyde rammer for de optrædende, der er i orden. At det er lykkedes for os, er altafgørende for husets fremtid, siger Tue Fabricius.

Forrygende sæson i Nyborgs kulturhus: Bastionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce