Forlig i sigte i strid om møllesøer

Stigbordet i Lillemølle Sø brød sammen, og ud flød store mængder vand og slam, der havde hobet sig op. Foto: Kasper Riggelsen

Forlig i sigte i strid om møllesøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny aftale skal forhindre sammenbrud som det, der fandt sted i Lillemølle Sø tidligere i år, hvor der skete skader på miljøet og livet i Ørbæk Å.

Sulkendrup/Lillemølle: Lørdag den 12. august 2017 vågnede ejerne af Sulkendrup Mølle op til lidt af en forskrækkelse. Deres ellers meget rene vand i Ørbæk Å var blevet helt sort af slam, og der lå døde fisk. De skyndte sig at slå alarm, men skaden var allerede sket.

Aftenen forinden var naboens stemværk brudt sammen på grund af de store mængder vand og slam, og Lillemølle Sø var på kort tid blevet omdannet til et gigantisk mudderhul. Det var aldrig sket, hvis kommunen havde givet tilladelse til en kontrolleret tømning af søen, hævder ejerne af Lillemølle.

Det har naboerne dog ikke være interesserede i. I stedet har de ønsket, at alle tre møllesøer i området bliver stillet lige, og det er præcis hvad en ny aftale skal bane vejen for, fortæller kommunens tekniske chef, Søren Møllegård.

Sagen blev behandlet på et byrådsmøde forleden, men som et lukket punkt. Derfor ønsker han ikke at gå i detaljer omkring aftalens indhold.

- Jeg kan dog sige så meget, at der er lagt op til fælles regler på området. Samtidig er vi enige om, at alle tre møllesøer skal renses op. Aftalen siger blandt andet noget om, hvem der skal betale for en sådan oprensning, fortæller Søren Møllegård.

Endnu mangler ejerne at underskrive papirerne, men kommunens tekniske chef forventer, at det sker inden jul. Den planlagte oprensning af de tre søer må dog vente til sidst på sommeren 2018.

- Det skyldes dels et hensyn til fiskene i åen, dels skal vi være sikre på, at bunden er tør nok til at køre med store maskiner, forklarer han.

Forlig i sigte i strid om møllesøer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce