Forening vinder langvarig strid

Sådan forestiller Stiftstidendes tegner, Gert Ejton sig en havesnak i Elefanthøjen.

Forening vinder langvarig strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYGGEBØVL: Ejeren af kæmpe kolonihavehus får nu besked på at rive udestue ned

NYBORG: Danmarks formentlig eneste kolonihave med videoovervågning ligger lige her i Nyborg. Have nr. 59 i Haveforeningen Elefanthøjen er udstyret med ikke mindre end to ulovlige kameraer, der er rettet ud mod haveforeningens grussti.

De to kameraer er det mest besynderlige tegn på den farce, der har udspillet sig mellem haveforeningens bestyrelse og ejeren af have nr. 59 det seneste halvandet år.

En strid, som bestyrelsen nu ser ud til at vinde. Politikerne i Miljø - og Myndighedsudvalget kræver nu efter et meget langt tilløb, at husejeren lovliggør en væsentlig del af sit alt for store kolonihavehus, og at han i øvrigt forvandler sit særprægede drivhus til et rigtigt et af slagsen.

Sagen tog sin begyndelse for halvandet år siden. Det gule hus på grund nr. 59 i den attraktive haveforening, der ligger tæt på Storebæltskysten, fik en ny ejer.

Han byggede blandt andet et lille anneks-lignende hus. Og det må man ikke. Men manden betegnede huset som et drivhus, for sådan et må man nemlig gerne have. Der var bare det problem med det nye drivhus, at det var udstyret med sorte tagplader, der ikke slap en stråle lys igennem.

Den overdækkede terrasse blev bygget om til en udestue. Det betød i realiteten, at huset blev udvidet, så det nu, efter bestyrelsens vurdering, er næsten er dobbelt så stort, som det må være i følge foreningens vedtægter.

- Vi har gang på gang forsøgt at vejlede ham. Han siger også hver gang, at han nok skal få det ordnet. Men der sker ikke noget. Tvært imod, så gør han, hvad det passer ham, fortæller formand for haveforeningens bestyrelse Peder M. Clausen.

For bestyrelsen har sagen betydet et enormt ekstra arbejde. Den er også blevet nødt til at hyre en advokat, der kan matche den advokat som husejeren, har sat på sagen.

Foreningen troede sidste efterår, at den omsider havde fundet en måde at slippe for bøvlet. Foreningen opdagede nemlig, at den omstridte husejer slet ikke boede i Nyborg, men i Odense.

Og så må man faktisk ikke bo i kolonihave i Nyborg. Det siger kommunens generelle bestemmelser i hvert fald. Der var bare det problem, at foreningen alligevel ikke kunne smide manden ud, fordi foreningens vedtægter ved en fejl ikke henviste til kommunens bestemmelser.

Så byggesagen har også udløst en ekstraordinær generalforsamling for at få det på plads. Men efter at kommunen i et par omgange har givet husejeren dispensation fra bopælspligten, har han nu fået adresse i Nyborg, og foreningen kan ikke længere bruge den begrundelse til at lukke sagen.

Men nu har kommunen altså grebet ind i stedet.

Tilbage er de to overvågningskameraer. Det er politiets sag. Og de to kameraer er efter alt at dømme ulovlige

Vicepolitimester Hans Henrik Borg fra Nyborg Politi understreger, at han ikke kan udtale sig om den konkrete sag, men han slår samtidig fast, at private ikke må anbringe kameraer, der overvåger offentligt område.

- Og vi vil nu undersøge sagen i haveforeningen, forsikrer han.

Ejeren af det omstridte hus ønsker ikke at kommentere sagen i øjeblikket.

Forening vinder langvarig strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce