Ny erhvervsforening med kendte ansigter i Nyborg arbejder for transportcenter

Nyborg: Står det til en nystiftet erhvervsforening skal Nyborg igen være en færgeby.

Foreningen vil nemlig arbejde på at få den tidligere Storebæltsfærge, Broen, til Nyborg - og dermed give byen en afløser for det færgemuseum, der blev stiftet, da Storebæltsbroen åbnede for snart 20 år siden.

Broen ligger for tiden Odense Havn, hvor den under navnet Spektrum en tid fungerede som flydende diskotek. Men oprindelig var den bygget som Storebæltsfærge og sejlede fra 1952 mellem Nyborg og Korsør.

Den nye erhvervsforening, Østfyns Erhvervsforening, blev stiftet onsdag og har en stribe planer: Den vil forsøge at lave et transportcenter i Nyborg og ifølge en pressemeddelelse er foreningen tæt på at få Dansk Opfinderforening til at etablere sig i Nyborg. Desuden vil den forsøge at tiltrække kendte erhvervsfolk til møder i byen.

På den stiftende generalforsamling valgtes Jens Hald til formand, Erik Press som næstformand, byrådsmedlem Carsten Kudsk som sekretær, her ud over tæller foreningen blandt andre Max Rasmussen, Palle Reimer og Per Olesen.

Foreningen understreger, at den er "helt upolitisk" og ikke skal ses som et modpol til kommunens øvrige foreninger. Jens Hald og Carsten Kudsk er begge kendt fra Dansk Folkeparti, mens Max Rasmussen har stillet op til byrådet for Socialdemokraterne og Erik Press har flere gange har stillet op til valg for de Konservative.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.