Forening vil have gammel færge til Nyborg

Broen - eller Spektrum, som er navnet i dag - ligger i Odense. En ny erhvervsforening vil arbejde for at få den til Nyborg.
Foto: Peter Leth-Larsen

Forening vil have gammel færge til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny erhvervsforening med kendte ansigter i Nyborg arbejder for transportcenter

Nyborg: Står det til en nystiftet erhvervsforening skal Nyborg igen være en færgeby.

Foreningen vil nemlig arbejde på at få den tidligere Storebæltsfærge, Broen, til Nyborg - og dermed give byen en afløser for det færgemuseum, der blev stiftet, da Storebæltsbroen åbnede for snart 20 år siden.

Broen ligger for tiden Odense Havn, hvor den under navnet Spektrum en tid fungerede som flydende diskotek. Men oprindelig var den bygget som Storebæltsfærge og sejlede fra 1952 mellem Nyborg og Korsør.

Den nye erhvervsforening, Østfyns Erhvervsforening, blev stiftet onsdag og har en stribe planer: Den vil forsøge at lave et transportcenter i Nyborg og ifølge en pressemeddelelse er foreningen tæt på at få Dansk Opfinderforening til at etablere sig i Nyborg. Desuden vil den forsøge at tiltrække kendte erhvervsfolk til møder i byen.

På den stiftende generalforsamling valgtes Jens Hald til formand, Erik Press som næstformand, byrådsmedlem Carsten Kudsk som sekretær, her ud over tæller foreningen blandt andre Max Rasmussen, Palle Reimer og Per Olesen.

Foreningen understreger, at den er "helt upolitisk" og ikke skal ses som et modpol til kommunens øvrige foreninger. Jens Hald og Carsten Kudsk er begge kendt fra Dansk Folkeparti, mens Max Rasmussen har stillet op til byrådet for Socialdemokraterne og Erik Press har flere gange har stillet op til valg for de Konservative.

Forening vil have gammel færge til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce