Forældre betales for at passe egne børn


Forældre betales for at passe egne børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FØLELSESLADET DEBAT: Ideologien holdt sit indtog i byrådssalen på Nyborg Rådhus

NYBORG: Nyborgensiske forældre kan fremover passe deres egne børn med tilskud fra kommunen.

Det ligger fast efter en lang og følelsesladet debat på byrådets møde, hvor socialdemokraten Albert Petersen undlod at stemme og dermed ikke lagde sig på samme linje som sine partifæller samt SF'eren Knud Theil Nielsen og Ernst Kissow, Dansk Folkeparti.

Det er en ny lov, der åbner mulighed for at give forældrene tilskud til at passe deres egne børn i stedet for at benytte en plads i et af kommunens dagtilbud.

Tilskuddet per barn kan kun gives i ét år, og der kan højst gives tilskud til tre børn per husstand.

Kommunerne fastsætter selv tilskuddets størrelse, men det må højst udgøre 85 procent af kommunens nettoudgifter til en plads i typisk dagpleje eller børnehave.

Forældre kan få nej

På byrådsmødet besluttede flertallet at give forældrene 77 procent af kommunens udgifter, og det svarer til 2800 kroner per barn. Tilskuddet kan ydes til til pasning af børn i aldersgruppen fra nul til seks år.

Forældrene skal binde sig for en minimumsperiode på et halvt år, og kommunen kan beslutte, at forældrene ikke kan få tilskud til selv at passe børnene, hvis det skønnes, at børnene har behov for at blive passet af professionelle.

Børne- og kulturudvalgs-formand Mette Blix (N) sagde på mødet blandt andet, at forældre med lang tid på arbejdsmarkedet kan have brug for et pusterum.

Det synspunkt blev hun støttet i af partifællen Peter Jordhøj samt Venstre og de Konservative.

Kun for de rige

Modstanderne mente, at tilbuddet kun kan bruges af folk med en velspækket pengepung, og at flere af dem under alle omstændigheder ville vælge at blive hjemme og passe børnene og alligevel hæve det månedlige tilskud.

Henning Jensen (S) frygtede, at byrådsflertallet var i færd med at smadre det kommunale service-system, mens Knud Theil (SF) beklagede, at vedtagelsen endnu en gang vil ramme dagplejerne.

Forældre betales for at passe egne børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce