Makkerparret Jens Hald og Palle Reimer, begge flittige deltagere i den lokalpolitiske debat i Nyborg, vrager de kendte, partipolitiske rammer og varsler deres egen lokalliste, Folkepartiet Nyborg.

Nyborg: Tirsdag offentliggør Jens Hald og Palle Reimer deres egen lokalliste til kommunalvalget i Nyborg. Listen hedder Folkepartiet Nyborg.

Begge har de tidligere været aktive i forskellige partier. Mens kendt er Jens Halds tilknytning til Dansk Folkeparti, hvor han som formand for den lokale partiforening røg uklar med partiets ledelse. Det skete, da han i en Facebook-opdatering sammenlignede Venligboerne omkring flygtningene med tyskertøserne under den tyske besættelse af Danmark under Anden Verdenskrig. Bataljen førte til, at Jens Hald trak sig ud af partiet.

Men han har på ingen måde trukket sig ud af den politiske debat, hvor han som sin makker, Palle Reimer, er flittig debattør om lokalpolitiske emner.

Også Palle Reimer har gennem årene været aktiv i forskellige partier, men har altså nu valgt at gå med i den nye lokalliste, hvor han figurerer som formand, mens Jens Hald er næstformand.

Allerede nu er lokallistens hjemmeside tilgængelig på adressen www.folkepartietnyborg.dk, og her kan man læse mere detaljeret om listens politik. Her fremgår det, at Folkepartiet Nyborg stiller op uden bindeled til et landspolitisk parti. Og at en stemme på listen ved valget i november "er med til at bringe Nyborg tilbage på sporet."

Hovedtemaer i listens politik er anstændig ældrepleje med flere ansatte, tryghed for børn på skolevejene, og så skal Skovparkskolen genåbnes. Listen agter at styrke daginstitutionerne og ungdomsuddannelserne på campus, og ungdomsforeningerne skal have støtte til et bedre foreningsliv med nye, tidssvarende sporthaller og en isskøjtebane.

"Vi vil," hedder det, "have Nyborg tilbage, så byen fremtræder som en selvstændig kommune. Derfor vil vi stoppe millionstøtten til Udvikling Fyn, som kommunen har betalt millioner til og uden, at det har bidraget positivt til vor kommune."

I løbet af tirsdag følger fyens.dk op med mere fra pressemødet hos Folkepartiet Nyborg.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Byrådskandidater stiller op til seniorråd

Byrådskandidater stiller op til seniorråd