Første ørneunge i Nyborg

For første gang i mange år er der kommet en havørn på vingerne ved Nyborg. Arkivfoto.

Første ørneunge i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havørnen er i fremgang, og nu er der kommet en unge på vingerne tæt ved Nyborg. Det er første gang et havørnepar har ynglet ved Nyborg i måske 100 år.

Nyborg: Historien er efterhånden godt kendt, men havørnens fremgang bliver ved med at fascinere.

I en tid har lokale fugle-entusiaster snakket og skrevet om et par havørne, der var ved at etablere sig ved Holckenhavn Fjord lige syd for Nyborg, og nu skulle det være ganske vist: Der er kommet en unge på vingerne, og flere fuglekendere har set den "lille nye".

- I lærerbøgerne står der, at en havneørneunge flyver fra reden den 8. august, og det var også tilfældet her, siger Peter Pelle, ivrig natur-mand og indehaver af virksomheden naturkonsulent.dk.

Havørne er ikke vilde med for meget halløj omkring reden, men det skulle være muligt at få et glimt af ørnene, hvis man stiller op på Holckenhavner-dæmningen med en kikkert og god tålmodighed.

Den nye havørne-unge kan dog ikke påberåbe sig at være den første i Nyborg Kommune i nyere tid. Tæt ved Ravnholt i kommunens yderste vestlige krog har et par ynglet i flere år og haft en del unger på vingerne.

Havørnen forsvandt fra Danmark i 1912, men det første ynglende par var tilbage i 1996. Siden da er det gået jævnt fremad for den enorme fugl, der ofte kaldes "den flyvende dør" på grund af de store, kantede vinger.

Første ørneunge i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce