Første gang: Børn på ferie med kommunen er en succes


Første gang: Børn på ferie med kommunen er en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I sommer- og efterårsferien har en række udsatte familier fra Nyborg været på campingferie med kommunen. Tilbuddet har været eftertragtet og målet om at give 50 børn ferieoplevelser er nået. Successen gentages næste år - dog med et par forbedringer.

Nyborg/Bøsøre: Alle børn har ret til en god ferie.

Sådan lød overskriften på kommunens tiltag om at afsætte 300.000 kroner i 2018 til ferie for udsatte familier. Formålet var at give børn, unge og deres forældre en såkaldt almindelig ferieoplevelse sammen. Også for, at børnene kunne starte skoleåret med gode historier fra deres sommerferie, og tiltaget har vist sig at være noget af en succes.

- Det er små penge, der har en kæmpe betydning, fortæller formand i Social- og Familieudvalget Anja Kongsdal (V).

Stiftstidende besøgte de ti familier med i alt 29 børn, som var på sommerferie i Bøsøre Strand Feriepark i august. Der var ganske god stemning, masser af aktiviteter og glade børn - og voksne, der boede i hytter på campingpladsen. Der har været tid til hestevognsture, gammeldags udendørsspil fra H.C. Andersens tid, fodboldturneringer, snobrødsbagning og adspredelse på stedets legepladser.

Ligeledes var en række familier i uge 42 også på ferie med kommunen - tilbuddet har altså både været for sommer- og efterårsferie.

Ferierne har været afviklet i samarbejde med Nyborg Ungdomsskole, da de har haft kendskabet til forældre og børn og har haft medarbejdere, der kunne indgå i ferien på den sydøstfynske campingplads.

En evaluering af tilbuddet, fremlagt i Social- og Familieudvalget, viser, at der har været stor interesse for at komme på ferie med kommunen. Op til sommerferien kom der 47 ansøgninger, og til efterårsferien kom der 19 ansøgninger ind af brevsprækken, hvor ni familier med i alt 19 børn deltog.

Taknemmelige

Projektet har ikke været afprøvet før, og første år er gået strålende, lyder vurderingen. I evalueringen på Social- og Familieudvalgets møde 12. november bliver det understreget, at det er lykkedes at give familierne en almindelig ferie og en oplevelse børnene husker.

Dette bekræftes i en spørgeskemaundersøgelse besvaret af 16 deltagere fra ferie-tilbuddet. 87 procent har givet ferie-lokationen på Bøsøre topkarakterer. Badelandet har været særligt eftertragtet, men der har også været mange andre ting at give sig til. 93 procent af de adspurgte deltog i aktiviteter, 25 procent af dem var med til seks forskellige aktiviteter.

Hos en af familierne lyder det:

- Jeg vil af hele mit hjerte takke Nyborg Kommune for at have givet os muligheden for at komme på denne fantastiske ferie, som familie. Det har været en skøn uge, og vi ville ikke have muligheden uden jer. Vi er taknemmelige, skriver en anonym i kommunes undersøgelse.

De fleste er blevet klar over tilbuddet gennem kommunens Facebook-side, eller via skole eller børnehave. Det er Nyborg Ungdomsskole, der har udvalgt familierne gennem ansøgninger, hvor familien kan komme på ferie, hvis de opfylder kriterierne, at børnene er mellem 3-14 år samt forældrene er på overførelsesindkomst.

Personale giver tryghed

Selvom familiernes ferie med kommunen har været en succes, er der også plads til forbedringer til næste år, hvor ferie i Bøsøre gentages. Blandt andet har en familie efterspurgt flere grønsager til måltiderne og mulighed for at bo mere samlet, så man kan være mere sammen familierne i mellem.

Sidstnævnte bliver i hvert fald forbedret til næste år, forsikrer Anja Kongsdal, da bookingen af hytterne er sat i gang.

Næste år ser kommunen og ungdomsskolen også gerne, at der er flere medarbejdere med. I år var der minimum to tilstede - nogle gange tre.

- Det kan jo være, at mor og far skændes eller lignende, og der er personalet med til at give tryghed og oplevelser for børnene, siger Anja Kongsdal.

- Det er også for synligheden og nærværets skyld. Og så tænker vi: Hellere en for meget end en for lidt, tilføjer hun.

94 procent i spørgeskemaet besvaret af familierne mener, at kontakten til medarbejderne har fungeret rigtig godt.

Målet er nået

Målet fra kommunens side var, at 50 børn kom på ferie i år 2018, og det mål er i hus.

Næste år vil kommunen sende endnu en flok børn på ferie. Dog bliver alderskriteriet 3-14 år ændret, sådan at alle familier kan deltage.

Og hvorfor skal familier på ferie på kommunens regning? Hos udvalgsformanden er meldingen klar:

- Hvorfor giver vi penge til kulturelle ting og andre områder? For mig er der ingen forskel. Det her skaber måske livsværdi for nogen mennesker, ligesom kommunens kulturtilbud måske gør for andre.

Første gang: Børn på ferie med kommunen er en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce