Føler sig snigløbet: Leder af ungdomshus siger op og forlader byen

En glad Stefan Dølby holdt tale, da ungdomsrådet sidste år indviede det nye ungdomshus i Nyborg. Ingen betvivler i dag, at han spillede en vigtig rolle i forhold til at sikre politisk opbakning til projektet. I dag føler han sig snigløbet af sine egne. Foto: Anders Strøm Jensen

Føler sig snigløbet: Leder af ungdomshus siger op og forlader byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter at have mistet formandsposten i Nyborg Ungdomsråd har Stefan Dølby besluttet at stoppe som daglig leder af det kommunale ungdomshus, Grejsen. Han føler sig snigløbet på årsmødet i Ungdomsrådet, men får ros for sin indsats af sin afløser.

Nyborg: Afskedsreceptionen er overstået, og Stefan Dølby er nu stoppet efter knap et år på posten som daglig leder af ungdomshuset Grejsen.

Beslutningen var Dølbys egen, men set udefra kan den virke besynderlig. Hvorfor stoppe som daglig leder i det ungdomshus, man som formand for Ungdomsrådet i Nyborg Kommune selv har været primus motor i at få etableret?

- Det er kommet ud af, at jeg simpelthen ikke føler, at jeg skal lægge nogen frivillige kræfter i Nyborg, efter sådan en behandling siger Stefan Dølby med henvisning til den måde, han mistede posten som formand for Ungdomsrådet.

Det værste er, at de, der gik imod mig, var nogen, som jeg har været tæt på privat. Det føltes som en dolk i ryggen.
Stefan Dølby, forhenværende formand for Ungdomsrådet i Nyborg Kommune og nu også forhenværende leder af ungdomshuset Grejsen
Ungdomsråd med eget hus
Først blev de anklaget for at føre valgkamp for bestemte kandidater, og da Ungdomsrådet i begyndelsen af februar holdt årsmøde, blev formanden for rådets bestyrelse, Stefan Dølby, udskiftet på kuplignende vis.Det er nu endt med, at Dølby har smækket med døren til ungdomshuset, som han var daglig leder af, og har forladt kommunen.

Tingene er gået stærkt for den østfynske ungdom. Rådet blev oprettet i februar 2016, og de unge blev herrer i eget hus i oktober 2017.

Ungdomsrådet hører under Nyborg Ungdomsskole og har et årligt budget på 50.000 kroner.

Ungdomshuset, Grejsen, der ligger i Grejsdalen i Nyborg, har byrådet afsat 244.000 kroner til om året. Heraf har de unge 100.000 kroner til driftsudgifter, aktiviteter og indkøb, som de selv råder over.
Stefan Dølby (i midten) ses her, mens han stadig var formand for ungdomsrådet og daglig leder af ungdomshuset. Ved sin side har han blandt andre rådet nye formand, Jacob Christian Christensen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Stefan Dølby (i midten) ses her, mens han stadig var formand for ungdomsrådet og daglig leder af ungdomshuset. Ved sin side har han blandt andre rådet nye formand, Jacob Christian Christensen. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Uønsket

Det har gjort, at han føler sig uønsket blandt dem, der valgte at gå imod ham i Ungdomsrådet.

- Det har været nogle hårde uger, for der har ikke været tegn på nogen som helst form for samarbejde mellem mig og den nye bestyrelse, og det er en enormt ærgerlig følelse. Det irriterer mig, at jeg blev nødt til at trække stikket, for jeg har kæmpet for Nyborg i over to år. Det er en virkelig svær beslutning, men jeg har også kunnet mærke, at jeg ikke kunne fortsætte i det her hverv, siger Stefan Dølby, der fortæller, at han nu ikke længere har ondt i maven og sover bedre om natten efter at have truffet beslutningen.

Selv om beslutningen var svær og krævede nogle ugers tilløb, var følelsen af at være uønsket i Ungdomsrådet alligevel sværere at leve med; følelsen opstod i forbindelse med årsmødet i Ungdomsrådet i begyndelsen af februar.

- Op til årsmødet havde jeg en fornemmelse af at der ville ske noget. Folk stillede spørgsmålstegn ved ting i rådet, som man ikke tidligere havde stillet spørgsmålstegn ved, og i sidste øjeblik sender man en vedtægtsændring, siger Stefan Dølby, som trods den pressede stemning efter eget udsagn prøvede at få det bedste ud af det.

Dolk i ryggen

Det lykkedes dog ikke, og Dølby endte med at føle sig snigløbet, da rådets nye bestyrelse på sit konstituerende møde valgte Jacob Christensen som ny formand i stedet for ham. Op til årsmødet var et formandsvalg ikke på tale, og Dølby føler, at man stak en kniv i ryggen på ham, selv om han fik næstformandsposten. Han valgte efterfølgende at træde ud af Ungdomsrådet.

- Det værste er, at de, der gik imod mig, var nogen, som jeg har været tæt på privat. Det føltes som en dolk i ryggen. Jeg har 100 procent respekt for, at folk vil have magt, men den episode er blevet løftet op på et niveau, der ikke ligner ungdomsrådet, siger Stefan Dølby, der uden held har forsøgt at finde ud af, hvorfor man ikke ønskede ham som formand længere.

Han trækker sig nu helt ud af ungdomsarbejdet i Nyborg Kommune og af Nyborg i det hele taget. Han bor i Odense, og jobbet i Nyborg har han også sagt op.

- Jeg havde brug for en helt ny start, så lige nu går jeg bare derhjemme. Jeg var leder på McDonalds i Nyborg og brænder meget for ledelse, så det er den slags job, jeg vil gå efter, siger han.

Føler sig snigløbet: Leder af ungdomshus siger op og forlader byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce