Fodboldtræner med meget koldt venstreben

Foto: Birgitte Carol Heiberg

Fodboldtræner med meget koldt venstreben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LIVSMOD: 33-årige Jesper Bay træner fodbold og spiller håndbold - med kunstigt ben

NYBORG: 30 purunge fodboldspillere på NGIF's podehold kan prale af, at de har noget, som ingen af deres konkurrenter har: En fodboldtræner med kun ét ben.

Også spillerne på NGIF's serie 3 herrehold i håndbold har noget, andre ikke har: En ét-benet målmand.

For den 33-årige nyborgenser Jesper Bay mistede nemlig ikke livsmodet sammen med sit venstre underben, der blev klippet af i et kabel-spil på en arbejdsflåde på Storebælt en vinterdag i 1993.

Så da sønnen Alexander begyndte at spille fodbold, trådte faren til som træner.

Og det kunstige venstre-ben med fodboldstøvlen på-spændt var genstand for megen undren og mange spørgsmål fra de små poder.

- De spurgte jo flittigt til det mærkelige ben og var henne og røre og pille ved det for at se, hvad det var for noget - børn er jo så dejligt ærlige og ligefremme. Og hvis jeg møder op til træning i lange bukser, skal de stadigvæk lige hen og sikre sig, at jeg har benet endnu, fortæller Jesper Bay.

Selv-hentere

Han har ikke de store be-grænsninger i sin trænergerning på grund af det kunstige ben. Bortset fra, at alle vildskud på banen pr. definition er selvhentere. Jesper Bay har stadig udtalte smerter i sit ben og undgår derfor helst at løbe unødigt langt.

Det kolde venstre-ben

Men skud-teknikken kan han stadig lære de små boldatleter.

- Det var heldigvis mit kolde venstre-ben, der blev amputeret, men jeg har stadig skud-teknikken intakt i mit højreben, fortæller Jesper Bay, der i sine yngre dage var en meget habil fodboldspiller.

Faktisk var han så talentfuld, at han havde været til prøvetræning i Hannover et par gange, inden ulykken ødelagde fremtidsdrømmene om en professionel karriere.

Tilbage som målmand

I sine unge år var Jesper Bay desuden en talentfuld håndbold-målmand. Også dén metier har han netop genoptaget.

I sidste uge mødte han op til træning på serie 3-holdet og fik omgående overladt pladsen mellem stængerne.

Og han klarede sig glimrende under sin turneringsdebut i fredags.

- Jeg snuppede faktisk en del skud, men jeg kan godt mærke, at formen ikke er optimal. Derfor vil jeg begynde at træne sammen med serie 1 og serie to holdene, så jeg får mere erfaring, lyder det ukueligt fra Jesper Bay, der bruger sine idrætsaktiviteter som en form for terapi.

- Jeg glemmer smerterne i benet, når jeg dyrker idræt. Og så får jeg også et fysisk velvære - det har jeg vel nok savnet, siden jeg kom til skade, fortæller Jesper Bay, der selv har bygget og driver mini-golfbanen på Hjejlevej i Nyborg.
Foto: Birgitte Carol Heiberg
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Fodboldtræner med meget koldt venstreben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce