Fyens Stiftstidende fulgte 31-årige Mohamad Tofan, da han for en måned siden blev modtaget af kommunens socialafdeling og blev fulgt op til en lejlighed og guidet igennem Føtex

Avisen har fulgt Mohamad Tofan fra Syrien. Han har fået tilladelse til at bo i landet og kom til Nyborg for en måned

siden.

Han er flygtet fra krig og rædsler i Syrien og har efterladt familie og venner i brændtpunktet. De præcise omstændigheder kender vi og Nyborg Kommune ikke endnu. De er først vigtige senere.

- Vi giver dem en blød start. Lige nu handler det om, at de føler sig velkomne, siger Anette Pilekjær om den dag, hvor kommunen modtager Mohamad Tofan. Hun skal være hans sagsbehandler.

I dag, den 1. december 2015, skal hun vise ham hans nye lejlighed. Og Føtex.

Bror i Danmark

Normalt foregår det første møde mellem sagsbehandler og flygtningen på Nyborg Station, hvor de ankommer fra asylcenteret med DSB.

Men Mohamad Tofans storebror, Masoud Tofan, har boet i Nyborg i syv år. Derfor mødes de i hans lejlighed i Sprotoften.

Kommunen har på forhånd fundet permanente eller midlertidige boliger til flygtningene, der kommer med opholdstilladelse. Nogle bliver placeret uden for Nyborg, andre kommer ind centralt.

Mohamad Tofan skal leje en lejlighed i Søndergade, som ligger midt i Bæltbyen.

Stedet er møbleret med sofa, spisebord, stole, seng, service, køkkenredskaber med mere. En form for startpakke, som Nyborg Kommune hjælper flygtningene med.

- Han vil gerne sige, at han er taknemmelig for alt det her, oversætter Masoud Tofan for sin lillebror, da de står i lejligheden for første gang.

Handletur i Føtex

En anden obligatorisk del ved modtagedagen er en handletur i Føtex.

Sagsbehandleren guider flygtningen igennem butikken på Vestergade, så de kan få handlet alt det fornødne ind til lejligheden.Du kan læse meget mere om Mohamad Tofan i dagens Fyens Stiftstidende og på mitfyn.dk samt i de kommende uger.

  • joergensen_emil

    Af:

    Jeg er journalistpraktikant fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og er på Fyens Stiftstidende indtil februar 2017.

Mere om emnet

Se alle
13
Nyborg Kommune klar med fordeling af asylbørn

Nyborg Kommune klar med fordeling af asylbørn

3
Asylcenter kom ikke som et chok

Asylcenter kom ikke som et chok

90
De første drenge er ankommet til nyt asylcenter:Julegaver lå klar

De første drenge er ankommet til nyt asylcenter:Julegaver lå klar