Kommer man efter klokken ni, er der helt fyldt op på p-pladsen ved stationen i Nyborg.
Nyborg: Både Kate Lindemann og Jørn Albertus har prøvet det. De er kommet med bil til banegården i Nyborg, hvorfra de begge pendler til Sjælland.

Begge har også prøvet at måtte parkere ulovligt for at nå et tog. Der er nemlig stor pladsmangel på parkeringspladsen, der hver dag er fyldt ved ni-tiden.

Det skyldes blandt andet, at parkeringen ved Nyborg Station er gratis, og folk, der skal til Sjælland i stort omfang vælger at parkere bilen i Nyborg og rejse videre med tog.

Tidligt tog?

Det har fået Jørn Albertus til at skrive et brev til Nyborg Kommune og Kate Lindemann til at skrive et læserbrev.

Heri skriver hun:

- Skal jeg vælge at tage et tidligt tog for at være sikker på en parkeringsplads? Eller møder jeg op en time før, for eventuelt at køre tilbage til Nyborg, finde parkering der og gå til stationen?

Både Kate Lindemann og Jørn Albertus kan dog se frem til en løsning på problemet.

Det er nemlig ikke Nyborg Kommune, men DSB, der ejer arealet med parkeringspladserne.

Og i DSB er regionschef Jørgen Rasmussen meget opmærksom på problemet.

- Vi har fået et par henvendelser, men vi kan jo også se, at det er et problem. Derfor arbejder vi på hårdt på at lave flere og nye parkeringspladser. Det har meget høj prioritet hos os, siger han.

En af Danmarks største

- Nyborg har i forvejen en af landets største parkeringspladser i forbindelse med en station, men de seneste par år er behovet bare blevet større og større, siger Jørgen Rasmussen.

- Det er ikke muligt at forlænge den eksisterende parkeringsplads, men DSB ejer også et areal på den anden side af rundkørslen ved Banegårdsalleen. Her arbejder vi på at lave flere parkeringspladser, lyder det fra regionschefen.

I løbet af oktober vil DSB holde et møde med Teknisk Afdeling i Nyborg Kommune for at høre om mulighederne for en byggetilladelse.

Jørn Albertus glæder sig over udsigten til flere p-pladser omkring banegården.

- Jeg er da glad for, at man tager problemet alvorligt hos DSB. Jeg har ikke noget imod, man kommer langvejs fra og parkerer i Nyborg. Bare der er plads til alle, siger han.
  • Fyens Stiftstidende