Flere har forslag til fornyelsen af Erik Ballings Plads

Den 25. oktober kom Lise Nørgaard til Nyborg for at hylde sin ven og kollega, filminstruktøren Erik Balling. Foto: Peter Leth-Larsen

Flere har forslag til fornyelsen af Erik Ballings Plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter at være blevet indviet i oktober står Erik Ballings Plads foran Kinovino stadig uberørt. Planen er, at Nyborg Kommune begynder at samle idéer til indretningen af pladsen i det nye år.

Den 25. oktober var hundredvis af nyborgensere samlet for at se Lise Nørgaard afsløre navneskiltet til Erik Ballings Plads, der hylder bysbarnet, den berømte filminstruktør Erik Balling.

Pladsen, som ligger foran Kinovino, bliver stadig mest brugt til cykelparkering, men Nyborg Kommune ser navngivelsen som en oplagt lejlighed til at få gjort noget ved den.

Foreløbig er der sat 200.000 kroner af til projektet, og selvom kommunen formodentlig først skal afholde workshop i januar, fortæller Charlotte Markvardsen, der er gruppeleder i Teknik- og Miljøafdelingen, at flere har meldt sig på banen med forslag.

- Kinovino kunne godt tænke sig at få det indrettet, så det er muligt at lave udendørs biograf, og handelsstandsforeningen har et ønske om at skabe opholdspladser - også gerne nogle, der er overdækkede, for eksempel i form af pavilloner. Samtidig har der, i forbindelse med slotsprojektet, hvor man nedlægger parkeringspladser på torvet, været et ønske om at indpasse nogle parkeringspladser, siger hun.

Hvorvidt Erik Ballings Plads også kommer til at indeholde referencer til instruktørens karriere som blandt andet Olsen Bandens 'far', er derfor heller ikke til at sige før i det nye år.

- Det er det, workshoppen skal lægge en linje for, men os er det også vigtigt, at pladsen bliver en velkomst til bygaden, siger Charlotte Markvardsen.

Hun nævner Kinovino, Kultur- og Fritidsafdelingen i Nyborg Kommune, som driver biografen, Bastionen, Nyborg Handel og lokale forretninger og naboer som mulige samarbejdspartnere. Derudover regner kommunen med at koble en arkitekt på projektet.

Flere har forslag til fornyelsen af Erik Ballings Plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce