Flere års fængsel: Østfynske unge havde narko og våben

Torsdagens dom blev afsagt i en tætpakket retssal, og flere gispede højlydt, da straffen mod de tre mænd blev læst højt. Klaus Ewald, forsvarsadvokat for den 25-årige mand fra Ullerslev, havde forinden argumneteret for, at hans klient højst stod en til bødestraf. I stedet fik han tre års ubetinget fængsel. Arkivfoto

Flere års fængsel: Østfynske unge havde narko og våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-årige Mads Frederik Jørgensen mand fra Ullerslev, der sidste år blev skudt og overfaldet på åben gade i Kølstrup, er nu selv blevet dømt for våbenbesiddelse. Sammen med to bekendte er han samtidig fundet skyldig i at opbevare store mængder stoffer.

Ullerslev/Kølstrup: Det gik dramatisk for sig, da 25-årige Mads Frederik Jørgensen fra Ullerslev den 1. oktober sidste år blev overfaldet og skudt på åben gade i landsbyen Kølstrup ved Kerteminde.

Tre personer med relation til en tysk rockergruppe er efterfølgende blevet varetægtsfængslet i den sag, der forventes at komme for retten senere på foråret. Men også hovedpersonen selv har tilsyneladende problemer med at overholde loven.

Torsdag blev han og to andre unge således dømt ved byretten i Odense for besiddelse af våben og narko. Mens Mads Frederik Jørgensen og Jeppe Brigsted Thagesen hver fik en dom på tre års ubetinget fængsel, blev Kasper Møller Hansen idømt en fængselsstraf på tre år og seks måneder.

Den 6. oktober 2017, altså mindre end en uge efter overfaldet, ransagede politiet flere adresser med tilknytning til personkredsen.

Ud over to adresser i Langeskov drejer det sig om en adresse i Ullerslev. Det skete på baggrund af længere tids efterforskning af besiddelse og videresalg af narkotiske stoffer.

Men politiet havde også fået en mistanke om, at kredsen omkring Mads Frederik Jørgensen var i færd med at hamstre våben og ammunition. På den baggrund valgte politiet at skride til handling.

Pumpgun på bagsædet

Tidligere i denne uge blev en fjerde person, Casper Rasmussen, ligeledes idømt fængsel for besiddelse af store mængder narko i en sag fra Munkebo. Han blev samtidig kendt skyldig i at have kørt Mads Frederik Jørgensen til P-pladsen ved Ullerslev Kultur- og Idrætscenter den 4. oktober 2017. Her mødtes de med en person, som de mistænkte for at være involveret i overfaldet få dage tidligere.

For at virke overbevisende havde de medbragt en pumpgun, som den 25-årige mand fra Ullerslev angiveligt havde liggende i sit skød. Dog uden på noget tidspunkt at rette den mod manden.

Episoden indgik ikke torsdagens retssag, bemærker forsvarsadvokat Klaus Ewald.

- Det kan jo undre, hvis man mener, at min klient har været til stede. Som forsvarsadvokat kunne jeg være fristet til at sige, at det må skyldes et utilstrækkeligt grundlag for at rejse tiltale, tilføjer han.

Enig domsmandsret

En enig domsmandsret fandt det derimod bevist, at Mads Frederik Jørgensen, Jeppe Brigsted Thagesen og Kasper Møller Hansen i forening har opbevaret førnævnte pumpgun af mærket Remington i et garderobeskab sammen med tilhørende ammunition.

Under ransagningen på adressen fandt politiet også en revolver af mærket System Abadie Brevete, en daggert, knap fire kilo hash, knap 60 gram kokain, 220 LSD-frimærker og en flaske med flydende LSD.

Alle er desuden fundet skyldig i forsøg på at skaffe ammunition til en pistol - en handel, som dog i vasken, fordi sælgeren aldrig dukkede op. Derudover er Jeppe Brigsted Thagesen dømt for hæleri, efter at politiet fandt en samling tyvekoster på en adresse i Langeskov. Det drejer sig om tre guldhalskæder, to sølvhalskæder, ni guldringe, fem øreringe, to manchetknapper samt vedhæng til to halskæder.

Alle tre udbad sig 14 dages betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af byrettens dom. I mellemtiden forbliver de varetægtsfængslet efter begæring fra sagens anklager.

Flere års fængsel: Østfynske unge havde narko og våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce