Fjernvarmen vil erobre Industri Vest

Nyborg Forsyning og Service har gravet masser af fjernvarmerør ned de senere år. Her et billede fra Ullerslev. Men nu vil man grave igen: Industri Vest i Nyborg skal have fjernvarme, hvis det står til forsyningsselskabet og politikerne i kommunen. Arkivfoto: Kasper Riggelsen.

Fjernvarmen vil erobre Industri Vest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Forsyning og Service vil igen udvide fjernvarmen, og denne gang har man kig på Industri Vest, hvor naturgassen hidtil har leveret varmen.

Nyborg: Nyborg Forsyning og Service har i et par år arbejdet med at grave nye fjernvarmerør ned i det store villa-kvarter, Bondemosen i Ullerslev. I øjeblikket arbejder gravemaskinerne i Vindinge og Rosilde, som er det seneste område, der har fået mulighed for at skifte fra naturgas til fjernvarme.

Men forsyningsselskabet hviler ikke på laurbærene. Nu har de kig på Nyborgs store vestlige industriområde, hvor en masse virksomheder og enkelte villaer er forsynet med naturgas.

Området omfatter 115 potentielle forbrugere, fordelt på 18 boliger og 97 erhvervsejendomme. Men inden man kan sende tilbud til dem, skal omlægningen i høring, og det vil især sige at selskabet Dansk Gasdistribution Fyn A/S skal høres. Det er det firma, der har overtaget naturgassen på Fyn efter Nature Energy - det tidligere Naturgas Fyn - koncentrerer sig om den grønne gas, biogassen. I tilfældet med Bondemosen blev det til en lang tvist mellem fjernvarme og gas, inden NFS fik lov til at tilbyde borgerne i Bondemosen fjernvarme. I Vindinge og Rosilde gik det noget nemmere.

For at fjernvarmen kan få lov til at gå ind i et område, der er forsynet med gas, skal det bevises, at samfundet får økonomisk og miljømæssig gevinst af det. Nyborg Forsyning og Service har beregnet, at hvis maksimalt 75 procent af de potentielle forbruger kommer med på fjernvarmen, vil der være en samfundsmæssig gevinst på 2,8 millioner kroner. Også NFS selv og forbrugerne vil have en besparelse, viser beregningerne.

Klimamæssigt er der ingen tvivl om fordelen: Naturgas er jo et fossilt brændstof, som under alle omstændigheder skal udfases i løbet af nogle år, mens fjernvarmen næsten udelukkende er overskudsvarme fra industrivirksomheder, og det betragtes som vedvarende energi og altså co2 neutralt.

Teknik- og Miljøudvalget i kommunen har netop godkendt projektet med fjernvarme til Industri Vest.

Fjernvarmen vil erobre Industri Vest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce