Fjernvarme uden Kommunekemi

Billedtekst:ulrich ritsingAlbert Pedersen (S), formand for NFS, der leverer fjernvarme baseret på spildvarme fra Kommunekemi, er dybt forundret over nyt lovforslag.
Foto: Jørgen Hansen

Fjernvarme uden Kommunekemi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biomasse og termisk varme kan erstatte spildvarme fra Kommunekemi, hvis afgifter på farligt affald øger prisen drastisk, siger NFS-formand

Nyborg: Den ellers så billige fjernvarme i Nyborg risikerer at stige drastisk de næste år.

Den afgift, som et nyt lovforslag vil pålægge behandling af farligt affald, bon’er på spildvarmen fra Kommunekemi til skade for Nyborgs fjernvarmeforbrugere.

Vedtages lovforslaget i sin nuværende form, stiger prisen næste år med 30 procent, fra 2013 med 60 procent.

Et normalt husstandsforbrug af fjernvarme koster i Nyborg 10.000 kroner om året. Prisen stiger til 13.000 kroner i 2010 og 16.000 kroner fra 2013

- Hvis man på Christiansborg synes, at det er smart at lægge afgifter på behandling af miljøfarligt affald, er vi parate til at finde alternative energiformer. Bliver spildvarmen for dyr, kapper vi forbindelsen til Kommunekemi, siger byrådsmedlem Albert Pedersen (S), formand for bestyrelsen for Nyborg Forsyning & Service A/S.

Han kalder lovforslagets virkninger i Nyborg for "dybt alvorlige."

Men de alternative energikilder til at forsyne Nyborg by med fjernvarme ligger ifølge Albert Pedersen lige for.

- Det kan være biobrændsel, på lidt længere sigt termisk varme fra undergrunden, siger han.

Da Albert Pedersen tiltrådte som formand for NFS-bestyrelsen, fik han iværksat en undesøgelse, som viser, at der er termisk varme i undergrunden under Nyborg, og det er rentabelt at udnytte den.

Men lysten til at skulle finde og investere i alternative enerigkilder er ikke stor hos NFS-formanden.

Albert Pedersen giver udtryk for stor forundring over, hvor den politiske visdom i lovforslaget er.

- I tider, hvor vi snakker CO2-fri energi, er det da mærkeligt at pålægge Kommunekemi afgifter, der kan betyde, at de kan blive nødt til at varme fjorden op med kølevandet, siger han.

- Det er da også netop nu et mærkeligt tidspunkt med lovforslaget, hvor Kommunekemi er sat til salg. Vis mig den køber, der vil investere i en virksomhed, der risikere at måtte lukke på grund af afgiftspres.

Fjernvarme uden Kommunekemi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce