Fjerkræformand mangler hane


Fjerkræformand mangler hane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KOGSBØLLE: Den 14. december sidste år var den mangeårige formand for Nyborg og Omegns Fjerkræklub, Niels Nielsen fra Kogsbølle, taget en tur til Davinde Forsamlingshus for at deltage i Langeskov-Ullerslev Fjerkræklubs Juleudstilling. Han medbragte bl.a. en knap etårig hane af fabrikatet barnevelder.

Den blev af dommerne beriget med rigtig mange point. Derfor kunne Niels Nielsen med stolthed tage hjem til Kogsbøllevej 17 med en rigtig præmiehane, som det nok var værd at sætte i gang med produktion af kyllinger til at føre slægten videre.

Og det var netop, hvad Niels Nielsen havde planlagt. Men så kom en rigtig hønsetyv - undskyld hanetyv - på tværs. Natten mellem søndag og mandag i indeværende uge forsvandt den ca. 50 cm høje brun-sorte hane fra hønsegården.

- Da jeg kom ud til mine høns og haner mandag morgen, så alt ud til at være i skønneste orden. Alle hasper var sat på lågerne til indhegningerne, så jeg gik i gang med at fodre. Men så opdagede jeg, at den knap et år gamle barnevelder-hane var væk. Og efter som alle hasper jo var sat på, var jeg med det samme klar over, at en fjerkrætyveknægt - og vel at mærke ikke ræven - havde aflagt besøg i ly af nattens mulm og mørke, fortæller Niels Nielsen.

Det er klart, at fjerkræformand Niels meget gerne vil have sin unge avlshane tilbage. Så hvis nogle opdager, at naboen pludselig har fået en hane, som den Niels har mistet, må de meget gerne ringe til ham på tlf. 65 31 32 45.

- Jeg gør mig nu ikke de store forhåbninger. Min teori går på, at det er en rigtig fjerkræsagkyndig, der har stjålet min hane. En kender, der måske var med på udstillingen i Davinde før jul. Derfor har jeg i det mindste et begrundet håb om, at den får lov til at leve videre og ikke ender som kødkraft i en stor portion vintersuppe, slutter Niels Nielsen.

Fjerkræformand mangler hane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce