Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen med stort følge på rundtur i alment boligområde i Nyborg. Det handlede om boligskat og kommunalvalg.

Nyborg: - Kom her, så kan du tage en selfie med en kommende statsminister og en kommende borgmester.

Socialdemokraternes lokale borgmesterkandidat, Vibeke Ejlertsen, var i fin form, da hun onsdag eftermiddag var på tur i boligkvarteret Møllerne i Nyborg.

Tre udvalgte lejere i området fik besøg af stor delegation med Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i spidsen. Det lokale folketingsmedlem, Jan Johansen (S), tre fotografer og et par journalister var også med rundt sammen med folk fra Boligforeningen Holmegården.

De besøgte 70-årige Lillian Andersen og to yngre familier, mens boligforeningens formand, Max Rasmussen, fortalte løs om den store renovering, der har været i gang i flere år.

Men hvorfor den store interesse for boligkvarteret i Nyborg:

- Jeg vil gerne ud og besøge en velfungerende almen boligforening. For det er vigtigt, at der er boliger rundt omkring, som folk kan betale, sagde Mette Frederiksen undervejs.

Partierne på Christiansborg er i gang med forhandlingerne om en reform af boligbeskatningen, og Socialdemokraterne vil gerne rette opmærksomheden på lejerne.

- Regeringen er meget fokuseret på ejerne. Vi er optaget af, at en kommende reform ikke betyder en skævvridning geografisk og socialt. Det skulle nødig være sådan, at reformen kun kommer til at gavne boligejerne på Nordsjælland, sagde Mette Fredriksen.

Om beboerne på Møllervangen og Møllervej så synes, at deres husleje er til at betale, er måske en anden historie. For renoveringen af boligerne har betydet store huslejestigninger.

- Vores lejlighed er blevet omkring 2000 dyrere om måneden efter renoveringen, fortalte Yessica Sørensen til Mette Frederiksen og de andre gæster, der invaderede familiens nyistandsatte lejlighed.

For Vibeke Ejlertsen handlede eftermiddagen mere om kommunalvalg end om forlig om boligbeskatning.

- Vi er glade for den opmærksomhed, vi får, når Mette Frederiksen kommer på besøg. Venstre i Nyborg mener ikke, vi skal have flere almene boliger, og det er jo en af forskellene på dem og os.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.