Dagbladet Politiken fortæller over flere sider om Niels Monberg - manden fra Nyborg, der ikke vil være med til brug og smid væk-kulturen.

Nyborg: En stor køkkenmaskine, hvor gearet er kaput. En stol i limtræ, som er delamineret, en død computer med en masse billeder, der helst skulle ud af harddisken.

Niels Monberg ordner det hele.

Den historie fortalte Lokalavisen Nyborg tilbage i sommeren 2016, og nu kan det nok være, at en af landets største aviser, Politiken, også har fået øje på historien om manden fra Nyborg, der nægter at overgive sig til brug og smid væk-kulturen.

Københavner-avisen brugte lørdag flere sider for at fortælle om Niels Monberg og hans virksomhed, Reparationsværkstedet.

Niels Monberg arbejdede stadig som it-ingeniør hos KMD i Odense, da han for knap to år siden åbnede sit reparations-værksted. I dag koncentrerer han sig om at reparere alt, og arbejdet udføres stadig fra privaten, et hus på Vedbendvænget i det sydlige Nyborg.

- Jeg synes simpelthen, det er sjovt at få præsenteret et problem og så få idéen til, hvordan det kan løses, sagde Niels Monberg til Lokalavisen, da værkstedet åbnede. Og det synes han tilsyneladende stadigvæk.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.