Projekt Stop Spild Lokalt sørgede for, at omkring 70 socialt udsatte familier i Nyborg Kommune fik sig en pose julemad. Madvarerne kom fra fem forskellige forretninger.

Nyborg: Tovholderne bag Stop Spild Lokalt (Nyborg), Carsten Wagn Nielsen (V) og Melissa Meulengracht (EL), begge kandidater ved det netop overståede byrådsvalg, har onsdag udsendt en pressemeddelelse, hvori de takker en række forretninger for at have været med til at undgå madspild og hjælpe nogle af kommunens svageste til en bedre jul.

Stop Spild Lokalt er et landsdækkende initiativ, som Coop står bag. Meningen med det er, at frivillige sørger for at fordele overskudsmad fra de butikker, der vil være med, til de borgere, der har brug for det.

I Nyborg har udsatte borgere kunnet få mad fra SuperBrugsen i Ørbæk, Fakta i Baggersgade, Nyborg, Kvickly i Nyborg og i Svendborg Storcenter og Netto i Nyborg Kvickly. Disse butikker samlede deres overskudsvarer sammen lillejuleaften, så de frivillige kunne dele dem rundt til familierne.

"Her i Nyborg var vi 12 frivillige, der hentede og fordelte overskudsvarerne til ca. 70 familier", skriver Carsten Wagn Nielsen og Melissa Meulengracht i pressemeddelelsen.

Arrangørerne lægger op til, at noget lignende kan komme til at ske næste år:

"Vi håber på, at vi kan samarbejde med jer en anden gang, da vi sætter meget stor pris på jeres hjælp. I fællesskab kan vi gøre en forskel for vores miljø og for de mennesker, der er økonomisk hårdt ramt", skriver tovholderne henvendt til de hjælpere, projektet har haft i Nyborg.

  • fyens.dk