Festival i øjenhøjde

Norden i Nyborg havde premiere i efteråret 2018, blandt andet med et talkshow i Bastionen. Gæster ved den lejlighed var museumsinspektør Janus Møller, tidligere minister Bertel Haarder og skuespiller Lars Simonsen. Arkivfoto: Vibeke Volder.

Festival i øjenhøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Temaet "Norden i Nyborg" skal vokse sig stor baseret på mere indhold, mere kultur og med hjælp fra en lang historie.

Nyborg: Over en håndfuld år er det målet, at årsungen "Norden I Nyborg" skal gro og vokse sig større. Temaet skal fodres med mere indhold, og det skal smitte af både på de økonomiske og organisatoriske kræfter. Målet er ifølge arrangørerne at skabe en festival, der profilerer Nyborg som markant kulturby, og når langt ud over Danmarks grænser.

- Vi arbejder strategisk og det skal være en festival i øjenhøjde, og der skal være noget for enhver smag, fremhæver museumsinspektør Mette Thøgersen og understreger, at der skal ligge et færdigt festival-program plus en grafisk profil inden sommerferien.

- Den skal visuelt markere, at vi står sammen, og alle interessenter er tænkt ind, fremhæver Mette Thøgersen.

Nordisk Råd i Nyborg

Den erklærede ambition er at få møder og sessioner i Nordisk Råd-regi til Nyborg. På længere sigt er det planen at finde temaer som går hånd i hånd med de emner, som formandskabet for Nordisk Råd vælger at fokusere på, og som danner udgangspunkt for Nordisk Råds arbejde.

Men der skeles også til jubilæer eller andre begivenheder med nordisk islæt, som i forvejen markeres. Det gælder blandt andet genforeningen i 1920, hvor Sønderjylland vendte tilbage til rigsfællesskabet efter afstemning.

100-året for den nuværende grænse til Tyskland skal fejres blandt andet med emner om grænsen mellem Norden og Europa og nationalstaten versus Norden. Her er ideen, at binde historien om Genforeningen og Slesvig, som porten til Norden, sammen med historien om Nyborg. Byen ved Storebælt var et center i et stort nordisk rige og de centrale begivenheder, der udspillede sig lige her.

Ligeledes arbejdes der i 2020 på at udbygge muligheden for udveksling mellem de nordiske lande.

Festival i øjenhøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce